Foto: Inge Koot
Foto: Inge Koot

Furore moet bloemenwinkeltje noodgedwongen sluiten

Actueel 657 keer gelezen

Voorburg - Na jarenlange onzekerheid houdt ondernemer Remco Akkerhuis van Bloemenservice Furore aan het Oosteinde het voor gezien. "Wij zien geen perspectief meer", prijkt er sinds een aantal weken op het raam.

Na de kerst zullen de welbekende plantenkarren de straat bij het station aan het Oosteinde niet meer opfleuren. "Er is mij van alles beloofd, ik had al bouwtekeningen voor nieuwbouw klaar, maar het wordt mij al tien jaar onmogelijk gemaakt om er iets van te maken", vertelt een getergde, maar toch enigszins opgeluchte ondernemer. Ruim tien jaar geleden begon de onrust voor de familie Akkerhuis. De grond was destijds van de NS en met de verbouwing van de stations stond ook de herontwikkeling van dit terrein op het programma. Furore zou in eerste instantie moeten vertrekken, maar de plannen wijzigden en zij mochten toch blijven. Dat was het moment waarop Remco met zijn plannen naar de gemeente is gegaan.

Loze beloften
De destijds verantwoordelijke wethouder reageerde positief op de plannen van Remco en deed daarop ook enkele toezeggingen. Dit bleken helaas loze beloften. Vanaf dat moment voelde de ondernemer dat hij werd tegengewerkt. Zo kon hij zijn plantenkarren niet meer uitstallen zoals hij gewend was en moest hij hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Bij de herziening van het bestemmingsplan in 2013 hebben buurtbewoners nog hun best gedaan voor de ondernemer in bloemen en planten maar dat heeft helaas nergens toe geleid. De onzekerheid hield aan. Zeker toen het naastgelegen autobedrijf er mee stopte. Projectontwikkelaar William Developments B.V. kocht het gehele perceel op inclusief de grond waarop Furore is gevestigd met als doel dit te herontwikkelen.

Deuren sluiten
In mei dit jaar besloot Remco dat het genoeg was geweest. Aan het eind van 2015 sluit hij de deuren van Furore Bloemenservice. Met pijn in het hart vertelt hij dit aan zijn trouwe medewerkster Claudia die hij zo voldoende tijd hoopt te geven voor het zoeken van een nieuwe baan. Helaas is dit haar nog niet gelukt. Claudia heeft twintig jaar ervaring in de bloemen en planten en heeft zich naast het bloemenvak verder ontwikkeld in de talen Duits en Engels. Remco zijn ouders vinden het jammer, maar begrijpen zijn beslissing. Zij kunnen nu eindelijk van hun pensioen gaan genieten.

Bedrijfsplanten
Remco heeft zich goed voorbereid op zijn beslissing. Al in 2007 is hij gestart met Furore Bedrijfsplanten, naast het runnen van de bloemen- en plantenwinkel. Vanaf 1 januari 2016 gaat hij zich fulltime op Furore Bedrijfsplanten richten. Furore Bedrijfsplanten levert in elke gewenste stijl planten voor binnen en buiten met name aan bedrijven maar ook aan particulieren. Middels een onderhoudscontract neemt hij het onderhoud van al de planten uit handen. Hij heeft inmiddels al meerdere vaste klanten. Daarnaast is hij ook in te huren als hovenier. Hij voert deze werkzaamheden uit vanuit het huidige bedrijfspand en blijft dit ook in de toekomst doen. "Ik hoop mijn onderneming Furore Bedrijfsplanten goed op poten te zetten en nog lang vanuit deze locatie te kunnen werken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant