Een overvolle raadzaal met medewerkers en vrijwilligers van WOeJ Links in pak met stropdas directeur Jan v.d. Werf van WOeJ  (foto: AP de Heus).
Een overvolle raadzaal met medewerkers en vrijwilligers van WOeJ Links in pak met stropdas directeur Jan v.d. Werf van WOeJ (foto: AP de Heus).

Wethouder Kist vandaag in gesprek met bestuur WOeJ

Actueel 155 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Floor Kist noemt het 'bestuurlijk gedoe' maar voor de directeur en de ondernemingsraad is er geen enkel vertrouwen meer in het huidige bestuur van Welzijn Oud en Jong (WOeJ).

Directeur Jan van der Werf heeft aangegeven af te treden als het bestuur niet aftreedt. Philip van Veller bevroeg de wethouder donderdagavond 3 december tijdens de commissievergadering over de escalatie binnen WOeJ. De wethouder gaat vandaag in gesprek met het bestuur. Daarna zal hij zo snel mogelijk verslag uitbrengen aan de commissie.

De raadszaal zat donderdag 3 december overvol met vrijwilligers en medewerkers van WOeJ. Zij geven hiermee de ernst van de situatie aan die al speelt sinds september dit jaar. Een nieuwe bestuursstijl waarover niet gecommuniceerd wordt met de OR is de basis van de ellende.

Deze manier van besturen en communiceren van het bestuur ziet de OR als een grote bedreiging van de groei van WOeJ en het welbevinden van haar medewerkers. En als dan ook nog de voorzitter van het bestuur door zijn mede-bestuursleden wordt weggestemd, ontploft de situatie. De Ondernemingsraad (OR) en de directeur van de stichting Welzijn Oud en Jong (WOeJ) in Leidschendam-Voorburg hebben het vertrouwen opgezegd in het bestuur van WOeJ.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant