Riet Rosier overhandigt de handtekeningen aan bestuursvoorzitter Paul Doop van MCH-Bronovo (foto: Michel Groen).
Riet Rosier overhandigt de handtekeningen aan bestuursvoorzitter Paul Doop van MCH-Bronovo (foto: Michel Groen).

1.300 Handtekeningen tegen sluiting SEH Antoniushove overhandigd

Actueel 548 keer gelezen

Leidschendam - Er is nogal wat verzet tegen de dreigende sluiting van de spoedeisende hulp van ziekenhuis MCH Antoniushove. Daarom werden woensdag 2 december 1.300 handtekeningen officieel aangeboden aan voorzitter Paul Doop van de Raad van Bestuur van MCH-Bronovo.

Riet Rosier-Meershoek, oud-medewerkster van Antoniushove kwam de handtekeningen persoonlijk afleveren, waarbij er zo'n 650 waren verpakt in een surprise in de vorm van een bloedenden wond. "Die eigenlijk gehecht moest worden op de spoedeisende hulp", licht Riet toe. De andere 650 handtekeningen waren overigens via e-mail binnengekomen en werden doorgestuurd. Tijdens een open huis in Antoniushove had Rosier al zo'n 300 handtekeningen verzameld. Binnen een week tijd is dat aantal echter nog explosief gegroeid tot 1.300.

De heer Paul Doop kon het geheel waarderen. "De zorg verandert, wij gaan met de tijd mee en willen de beste zorg door de beste dokters, in een algemeen ziekenhuis dat Antoniushove ook blijft", meldde hij eerder. De reactie van Riet daarop: "Hier hoort een goede SEH-post bij, waarop een goede huisartsenpost een waardevolle aanvulling is en bovendien kwaliteitsverhogend en kostenbesparend."

Een huisartsenpost functioneert beter als de post geïntegreerd is in een spoedeisende hulp, omdat het dan bijvoorbeeld mogelijk is door te verwijzen voor behandeling, zonder dat men naar een andere locatie moet. Op dit moment zijn er drie huisartsenposten in Haaglanden: in de ziekenhuizen Haga, Westeinde en Antoniushove. Als de SEH in Antoniushove sluit is de kans groot dat de huisartsenpost van SMASH ook elders onderdak zoekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant