De bomen in de Laan van Haagvliet blijven behouden (archieffoto PR).
De bomen in de Laan van Haagvliet blijven behouden (archieffoto PR).

Bomen Laan van Haagvliet gered

Actueel 128 keer gelezen

Voorburg - De circa dertig bomen in de Laan van Haagvliet blijven behouden. Dat is de uitkomst van de gesprekken die wethouder Nadine Stemerdink (openbare ruimte) heeft gevoerd met een werkgroep van bewoners uit de Laan van Haagvliet.

Gemeente en bewoners gaan nu aan de slag met het uitwerken van alternatieven waardoor de bomen kunnen blijven staan. Bijvoorbeeld door het aanleggen van verhoogde parkeerstroken.

Nadine Stemerdink: "Uitgangspunt hierbij is dat we een duurzame oplossing vinden voor het omhoog drukken van de bestrating door bomenwortels, met behoud van de bomen in de straat. We willen tot een plan komen waarin veel bewoners zich kunnen vinden. Ik ben blij met de betrokkenheid van de bewoners."

De gemeente wilde bij de rioolvervanging de Laan van Haagvliet in eerste instantie opnieuw bestraten en daarbij de bestaande bomen vervangen. Deze keuze was gemaakt op basis van een peiling onder bewoners.

Een werkgroep van bewoners heeft zich hard gemaakt voor het behoud van de bomen en heeft aangegeven te willen blijven meedenken over de inrichting van hun straat. De aanvraag voor de kapvergunning is inmiddels ingetrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant