De kerstboom staat er weer voor de Oude Kerk. Donderdag gaan de lichtjes aan (foto: Michel Groen).
De kerstboom staat er weer voor de Oude Kerk. Donderdag gaan de lichtjes aan (foto: Michel Groen).

Kerstboom is geplaatst in Voorburg

Actueel 193 keer gelezen

Voorburg - Maandag is de kerstboom geplaatst bij de Oude Kerk aan de Herenstraat in het historische centrum van Voorburg. Donderdag worden de lichtjes ontstoken.

Het is sinds 2000 een goede traditie geworden dat de Tsjechische zusterstad Hranice jaarlijks aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg een kerstboom schenkt. De boom wordt zorgvuldig uitgezocht door de hoofdboswachter van Hranice en de voorzitter van de stedenband werkgroep Hranice, Frans van Veen. Het gaat om bomen die in ieder geval gekapt moeten worden om het bos in stand te houden. Door zorgvuldige uitdunning verbetert de kwaliteit van het bos.

De ambassadeur van Tsjechië, mevrouw Jana Reinisová, en wethouder Frank Rozenberg van Leidschendam-Voorburg ontsteken donderdag 10 december om 17.00 uur honderden lichtjes van de kerstboom voor de Oude Kerk in de Herenstraat in Voorburg.Het college van b&w zal daarna in De Voorhof warme chocolademelk en glühwein schenken.Het kinderkoor van de Lusthofschool zal rond de kerstboom en in De Voorhof een keur aan kerstliederen ten gehore brengen. Muziekvereniging Sint Caecilia verzorgt, in gepaste kledij, de muzikale begeleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant