Burgemeester Van de Sluijs, de langstzittende door de Kroon benoemde burgemeester, treedt per 1 september 2016 af (foto: Inge Koot).
Burgemeester Van de Sluijs, de langstzittende door de Kroon benoemde burgemeester, treedt per 1 september 2016 af (foto: Inge Koot).

Fractievoorzitters inventariseren wensen voor nieuwe burgemeester.

Actueel 75 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester Hans van der Sluijs, gaat volgend jaar met pensioen. De gemeenteraad is daarom op zoek naar een nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad denkt hard na over de kwaliteiten en vaardigheden waarover de nieuwe burgemeester moet beschikken. De vertrouwenscommissie (bestaande uit alle fractievoorzitters in de raad) hoort ook graag de specifieke wensen van inwoners voor een nieuwe burgemeester.

De fractievoorzitters zijn op zaterdag 12 december, van 12.00 tot 14.00 uur, te vinden op de markt in Voorburg en in het Damcentrum in Leidschendam om te praten met inwoners over de eisen waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen.

Op vrijdag 18 december, vanaf 19.30 uur, wordt een inloopavond georganiseerd in de hal van het Gemeentehuis in Leidschendam (Raadhuisplein 1 te Leidschendam) waarbij inwoners in gesprek kunnen gaan met de fractievoorzitters in de gemeenteraad om input te geven voor de profielschets. Daarnaast kan men ook schriftelijk reageren via de website van de gemeenteraad: www.lv.nl/burgemeester

Begin volgend jaar komt Commissaris van de Koning J. Smit in een openbare raadsvergadering praten over die profielschets. De raad stelt tijdens die zelfde vergadering de profielschets vast. Daarna wordt de burgemeestersvacature officieel opengesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant