Afbeelding

Zaterdag open dag op Gymnasium Novum

Algemeen 96 keer gelezen

ADVERTENTIE - In augustus 2016 bestaat Gymnasium Novum 10 jaar. Gymnasium Novum kent een korte, en tegelijk ook rijke ge­schiedenis door de vele bijzondere activiteiten. In 2012 leverde onze school de eerste examenkandidaten af.

Vanaf schooljaar 2013-2014 neemt Novum alleen leerlingen met een vwo-advies aan die ook Latijn en Grieks willen volgen. Het Novum is zowel een klassiek als een modern Gymnasium: klassiek, omdat de leerlingen bij ons vanaf de brugklas Latijn en Grieks krijgen en omdat de leerlingen in de brugklas Antieke Cultuur volgen, een modern gymnasium, omdat we onze leerlingen ook op andere manieren willen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen.

De Novumpraktijk
De basis van ons onderwijs bestaat uit de vaklessen. Hiernaast zijn er vakoverstijgende lessen. Deze bieden de leerling een aanzienlijke tijdwinst en tegelijkertijd een verbreding van zijn blikveld. Hij leert namelijk meer in samenhang.

In de themablokken oefenen leerlingen veel verschillende vaardigheden die zij bij de vaklessen nodig hebben. Dit gebeurt aan de hand van een aansprekend thema. Een voorbeeld hiervan is "Het ontstaan van het wereldbeeld", waaraan de volgende vakgebieden hun bijdrage leveren: geschiedenis, natuurkunde en techniek. De leerlingen bezoeken aan het begin van het thema het mobiele planetarium dat op school aanwezig zal zijn. In leerjaar 1 krijgt de leerling het thema 'Breingeheimen', waarbij aandacht wordt besteed aan de werking van de hersenen en hoe je zou moeten leren. Naast de talen kunnen leerlingen met interesse voor de bètavakken vanaf leerjaar 2 het vak Science+ kiezen als keuzevak.

Novumdagen
Het programma van de Novum­dagen sluit inhoudelijk aan bij het onderwijsprogramma in diezelfde of de volgende lesperiode. De leerlingen van leerjaar 2 hebben in het Junior Science Lab in Leiden onderzoek gedaan n.a.v. het thema "Onderzoeksvaardigheden" en de eersteklassers hebben op de fiets in Den Haag een RK. Kerk, de synagoge en een moskee bezocht ter afsluiting van het thema 3 monotheïsme.


Gymnasium Novum
Aart van der Leeuwkade 1
2274 KX Voorburg
T 0703004110
E info@gymnasiumnovum.nl
I www.gymnasiumnovum.nl

Open school
zaterdag 23 januari 2016 van 10.00 tot 13.00 uur.

Uit de krant