Afbeelding

Groeiende belangstelling voor technische vakopleidingen

Algemeen 42 keer gelezen

ADVERTENTIE - De technische (bedrijfs-)vakopleidingen in Haaglanden, verenigd in het Platform Bedrijfsvakopleidingen Haaglanden, hebben dit schooljaar te maken met een spectaculaire groei van de instroom van gemiddeld 40 procent.

Het betreft de vakopleidingen bij Haagbouw, De Schildersvakschool, Installatiewerk Zuid-Holland (IWZH) , Bedrijfsvakopleiding Metaal en Techniek (BVMT Delft) en Bouwmensen Delft. Zij leiden jongeren (en ouderen) op tot onder andere timmerman, metselaar, schilder, elektricien, installateur en metaalbewerker/mechatronicus.

Samen met hun partnerscholen VMBO techniek in Haaglanden werken deze opleidingsbedrijven aan moderne, toekomstgerichte vakopleidingen. Op steeds meer VMBO-scholen Techniek verzorgt het Platform praktijklessen. De lessen sluiten op die manier naadloos aan bij de eisen die door het bedrijfsleven gesteld worden aan de vakmensen voor morgen.

Open Dag
Dat de belangstelling toeneemt blijkt ook uit de grote interesse onder de VMBO-jeugd om kennis te maken met vakopleidingen. De doe-dagen voor tweedejaars vmbo-leerlingen in november waren met ruim 400 deelnemers helemaal volgeboekt. De opleidingsbedrijven hebben allemaal hun eigen Open Dag waar je kunt beleven wat een beroep in de techniek echt inhoudt. Het Platform Bedrijfsvakopleidingen is in 2016 onder andere aanwezig op Spots on Jobs, Zoetermeer On Stage, Delft On Stage en Westland On Stage.

Image and video hosting by TinyPic

Uit de krant