Afbeelding

Lyceum Ypenburg kiest voor talent

Algemeen 437 keer gelezen

ADVERTENTIE - Lyceum Ypenburg profileert zich met het motto "Kiezen voor Talent". Daar geven we op diverse manieren invulling aan. Door speciale talentgroepen voor Sport, Kunst, Theater, Digital Science en Muziek, maar vooral door op het gebied van leerresultaten het beste uit onze leerlingen te halen. We bieden onze leerlingen de gelegenheid om te laten zien wat ze aankunnen.

Leerlingen die van de basisschool komen plaatsen we in homogene gymnasium-, atheneum-, havo- en mavo-brugklassen of in een heterogene dakpanklas atheneum/havo of havo/mavo. Leerlingen met een duidelijk vwo-advies dagen we uit om voor het gymnasium te kiezen. Ons gymnasium is een bruisende afdeling met een breed programma.

Jong leren
Naast Latijn en Grieks besteden we veel aandacht aan klassieke culturen, filosofie en algemene ontwikkeling. Al jong leren deze leerlingen hun mening te formuleren in debatten, hun literaire talent te uiten en kritisch om te gaan met wetenschappelijke theorieën en artikelen. "Je voelt je meteen thuis hier," constateren brugklassers al na hun eerste schoolweek. We hechten veel waarde aan duidelijke regels en afspraken.

Lyceum Ypenburg is een dorp waar iedereen elkaar kent. We gaan op een aardige manier met onze leerlingen om en we verwachten hetzelfde van onze leerlingen. Het prachtige schoolgebouw is vierkant; het daglicht valt overal naar binnen. Het geheel straalt openheid uit. Een openheid die leerlingen en medewerkers inspireert: overal zijn exposities met werk van leerlingen.

Veiligheid
Het open karakter van het schoolgebouw draagt bij aan ons gevoel van veiligheid. Lyceum Ypenburg staat voor korte lijnen en toegankelijkheid. Mentoren en docenten geven je het gevoel gekend te worden in een groter geheel.

Image and video hosting by TinyPic

Open dagen
Wil je meer weten? Surf naar www.lyceumypenburg.nl en kom de sfeer proeven op de open dag! 
Informatieavond voor ouders: vrijdag 29 januari van 19.30 tot 21.30 uur
Open dag: zaterdag 30 januari van 9.30 tot 13.00 uur. Op de open dag is er de mogelijkheid tot aanmelden.
Aanmeldingsavonden: Donderdag 4 februari 2016 van 17.00 tot 20.00 uur. Woensdag 10 februari 2016 van 17.00 tot 20.00 uur

Lyceum Ypenburg
Laan van Kans 3
2496 VB Den Haag
T 070 4132050
E info@lyceumypenburg.nl
W www.lyceumypenburg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant