Afbeelding
Enquête

Onderzoek naar jonge mensen met dementie

Regio 156 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg? - Florence is op zoek naar honderd mantelzorgers die hun ervaringen willen delen omtrent de zorg voor jonge mensen met dementie. Zij kunnen meedoen aan een enquête waarmee in kaart wordt gebracht welke wensen er zijn op het gebied van professionele zorg.

Het huidige zorgaanbod is vooral op ouderen afgestemd. Met de expertise Jonge mensen met dementie in expertisecentrum Mariahoeve weet Florence als geen andere zorgorganisatie dat er bij deze doelgroep specifiek andere zorgvragen leven.

De enquête naar de ervaringen van de mantelzorgers rondom de zorg voor hun thuiswonende partner of ander jong familielid met dementie, maakt onderdeel uit van een onderzoek van expertisemanager Ineke Nijburg van Florence. Zij is verantwoordelijk voor een zorgketen voor jonge mensen met dementie. In het kader van haar studie Master of Health Administration aan de TIAS, School for Business and Society, doet zij onderzoek naar de voorkeuren en wensen van mantelzorgers van jonge mensen met dementie.

Zorgverlening verder verbeteren
"De zorgsector is behoorlijk in ontwikkeling", aldus Ineke Nijburg. "De mogelijkheden en de financiering voor professionele zorg nemen meer en meer af en het overheidsbeleid is er steeds meer op gericht dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent dit dat het belangrijk is dat het professionele zorgaanbod zo goed mogelijk aansluit bij hun wensen en voorkeuren. Met mijn onderzoek hoop ik daar meer duidelijkheid in te krijgen, zodat zorgorganisaties als Florence hun zorg- en dienstverlening verder kunnen verbeteren."

Meedoen aan enquête
Mantelzorgers die willen meehelpen het zorgaanbod voor jonge mensen met dementie verder te verbeteren, kunnen een onlinevragenlijst invullen. Hierin worden vragen gesteld vanuit het perspectief van de mantelzorger. Mantelzorgers uit heel Nederland kunnen meedoen, mits zij een jonger iemand, tot 65 jaar, thuis hebben wonen die dementie heeft. Het invullen van de enquête duurt ongeveer vijftien minuten en is geheel vrijblijvend. De vragenlijst is tot en met 21 februari te vinden via florence.nl/enquete-mantelzorgers.

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo'n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant