Afbeelding

Kromowidjojo, Dekker en Verschuren in Hofbad

Regio 112 keer gelezen

Den Haag/Ypenburg - De organisatie van The Hague Grand Prix is erin geslaagd nagenoeg alle Nederlandse topzwemmers naar het Hofbad te halen. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari zwemmen in ieder geval onze Nederlandse Olympische troeven Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren hun races tijdens de 3e editie van The Hague Grand Prix.

Ook Joeri Verlinden en Marrit Steenbergen uit de KNZB selectie zijn van de partij. In totaal hebben 600 zwemmers van 60 verenigingen uit 9 Europese landen ingeschreven voor de KNZB Challenger wedstrijd met in totaal 2.675 starts. De zwemmers van de Nederlandse Paralympische ploeg van bondscoach Mark Faber jagen in Den Haag op Olympische limieten voor de Spelen van Rio. The Hague Grand Prix is door de KNZB aangemerkt als een Olympisch Kwalificatie Toernooi (PKT).

Den Haags grootste zwemevenement, georganiseerd door The Hague Swimming begint vrijdag 26 februari om 16.00 uur. De laatste finales zijn zondagmiddag vanaf 16.00 uur. Kaarten voor The Hague Grand Prix, vanaf 6 euro per sessie, zijn dagelijks verkrijgbaar aan de kassa van het Hofbad. Het Hofbad kent een capaciteit van 500 zitplaatsen. Meer info op www.thgp.nl.

Programma
Op vrijdagmiddag 26 februari start het programma om 16.00 uur met onder andere de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag met Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker. De finales zijn dezelfde avond vanaf 19.00 uur. Zaterdag en zondag begint de dag al vroeg met de eerste series vanaf 9.00 uur met zowel voor de dames als de heren de 100, 200 en 400 meterafstanden op alle zwemonderdelen. In het weekend vangen de finales om 16.00 uur aan en sluit het programma om 19.00 uur.

Voor de jongste zwemmers (minioren) is er op zondag een Mini-Grand Prix als 'pauzenummer'. Vanaf vrijdag 26 februari 14.30 uur zijn tickets verkrijgbaar in het Hofbad. Per sessie (dagdeel) kost een ticket 6 euro, een dagkaart 10 euro en een passe-partout voor drie dagen 18,50 euro. Het complete programma en de startlijsten zijn te vinden op www.thgp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant