Bij 100% Linda vind je kleding naar de smaak van Linda, stoere maar toch vrouwelijke kleding van natuurlijke materialen waardoor het heerlijk draagt (foto: Inge Koot).
Bij 100% Linda vind je kleding naar de smaak van Linda, stoere maar toch vrouwelijke kleding van natuurlijke materialen waardoor het heerlijk draagt (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

100% Linda

Ondernemer in Beeld 1.281 keer gelezen

Voorburg - Het was voor de geboren en getogen onderneemster Linda van Meurs wel even slikken toen zij haar gezellige kledingwinkel in Rotterdam moest sluiten en op zoek moest naar een nieuwe locatie. Maar gelukkig vond zij snel een nieuwe winkelruimte in de gezellige Wielemakersslop in Voorburg. Op 16 januari opende zij haar damesmodezaak 100% Linda. "Ik verkoop damesmode voor elke leeftijd voor een betaalbare prijs", vertelt zij. De naam van haar winkel dekt volledig de lading. "Ik koop in volledig op mijn eigen intuïtie. Dat was een schot in de roos in Rotterdam. En als ik de eerste reacties mag geloven dan gaat het in Voorburg ook wel lukken."

Door een vriend werd Linda in december vorig jaar attent gemaakt op het leuke pandje aan de Wielemakersslop 7. "Ik kende Voorburg eigenlijk helemaal niet maar was aangenaam verrast toen ik voor het eerst door het oude centrum liep. Ik ben gek op oude geveltjes en oude pandjes. Dit centrum gaf mij zo'n goed gevoel waardoor ik heel snel de beslissing nam om hier naartoe te verhuizen met mijn winkel." Het lukte haar binnen drie weken de ruimte opgeknapt en ingericht te hebben. De kledingrekken hangen vol met voorjaarskleding voor leuke prijzen. "Stoere maar toch vrouwelijke kleding van natuurlijke materialen waardoor het heerlijk draagt. In mijn winkel vind je kleding vanaf 15 euro tot maximaal 55 euro per stuk. Leuke tunieken, blouses, broeken, jasjes allemaal voor aantrekkelijke prijzen."

Over de grens
Bijna elke maandag koop Linda nieuwe kleding in. Zij reist hiervoor naar Amsterdam en Duitsland maar zij laat ook kleding overkomen uit Italië. "Ik koop in op mijn eigen gevoel. Wat ik mooi vind dat vind je terug in de kledingrekken." En dat dit goed werkt heeft Linda in Rotterdam wel bewezen. Haar klanten komen speciaal naar Voorburg toe om toch de kleding waar ze zo vertrouwd mee zijn te kunnen kopen. "Ik plaats ook veel foto's op facebook van de nieuwe kleding. Dan krijg ik gelijk berichtjes of ik bijvoorbeeld dat tuniek wat ik net had gepost apart wil hangen."

Ondernemersgezin
Linda komt uit een echt ondernemersgezin. Haar ouders hebben meerdere behangwinkels in Rotterdam. Voor Linda opende haar vader jaren geleden een behangwinkel in Rotterdam Zuid. "'Maak er wat van', zei hij dan." En dat heeft Linda velen jaren gedaan. "Ik vond het heel erg leuk om te doen, zeker het adviseren van klanten bij de inrichting van hun woning maar ik wilde ook zo graag een kledingwinkel. Samen met een vriendin startte zij een webshop in dameskleding en in 2014 opende zij haar eerste kledingwinkel aan het Eendrachtsplein in Rotterdam.

Linda is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, doet op maandag de inkoop en is vaak op zondag nog te vinden bij evenementen waar ze dan een stand of verkoopruimte huurt. "Dat is ook zo leuk om te doen. Bijvoorbeeld het Mercado d'ibiza evenement in Tilburg of het dorpsevent in Pijnacker. Dan ga ik daar naar toe met een selectie van mijn kleding." Naast dameskleding heeft 100% Linda ook een mooie collectie sieraden van de merken Miss Dali en Echt Marleen die schitterend te combineren zijn bij de kleding van 100% Linda! Meer informatie over 100% Linda is te vinden op Facebook of bel naar 06 38580089.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant