Michael Janssen van Thuis PC hulp zorgt ervoor dat de computer wordt opgeschoond. Maar ook problemen met vast en draadloos internet of TV aansluiting worden door hem in een handomdraai opgelost (foto: Inge Koot).
Michael Janssen van Thuis PC hulp zorgt ervoor dat de computer wordt opgeschoond. Maar ook problemen met vast en draadloos internet of TV aansluiting worden door hem in een handomdraai opgelost (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Thuis PC Hulp

Ondernemer in Beeld 1.623 keer gelezen

Voorburg - Een rare foutmelding, een trage computer of nog erger uw computer start niet meer op. Michael Janssen van Thuis PC hulp specifiek gericht op de doelgroep 55+ zorgt ervoor dat de computer wordt opgeschoond en weer sneller en foutloos werkt. Maar ook problemen met vaste en draadloos internet of de TV aansluiting worden door Michael in een handomdraai opgelost.

Na zijn middelbare school volgde Michael een IT-opleiding aan de Haagse Hogeschool. Na een jaar hield hij het voor gezien en startte op 19-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf in online communicatie en marketing. "Dat was in de tijd dat steeds meer bedrijven op Internet wilden", vertelt Michael. "Als een consultant adviseerde ik de bedrijven hierin. Ik bemiddelde tussen mijn klant en bijvoorbeeld een webbouwer of ontwikkelde een google Adwords campagne."

Een beetje onder druk van zijn ouders is hij in 2006 toch weer een opleiding gestart, communicatie en marketing. Hij deed dit in de avonduren naast zijn bedrijf. Een drukke tijd maar het lukte hem toch deze opleiding in 2010 met een diploma af te ronden. Omdat hij in die tijd ook wat last ondervond van de crisis is hij in 2014 les gaan geven aan de Haagse Hogeschool. "Dat vond ik echt heel leuk om te doen maar helaas moet je sinds vorig jaar als docent een mastertitel hebben." Dat was het moment waarop Michael opnieuw een carrièreswitch maakte.

De in Voorburg geboren en getogen Michael woonde inmiddels in Vlietwijck in Voorburg wat voorheen een 55+ huurcomplex was. "Hier wonen veel mensen van boven de 65 jaar. Snel werd bekend dat ik wel wat van computers wist dus regelmatig werd er bij mij aangeklopt voor hulp bij computerproblemen. Toen zei mijn vader 'daar moet je wat mee doen'." De tip van zijn vader heeft Michael ter harte genomen. Hij is begonnen met het verspreiden van folders in dit wooncomplex wat veel reacties opleverde. "Het geeft mij zoveel voldoening om ouderen te helpen en te ervaren hoe dankbaar ze hiervoor zijn."

Zo leerde Michael een 82-jarige man, wiens vrouw net was overleden, te skypen met zijn zoon in Italië. "Fantastisch om te zien hoe blij hij hiervan werd." Maar ook problemen met de Internetverbinding of het herstellen van vastgelopen computers komt Michael vaak tegen. "Er staan vaak veel foto's en andere persoonlijke informatie op de computer en die probeer ik dan weer tevoorschijn te halen." Michael verwijdert virussen en andere schadelijke software van computers. Hij helpt oudere met het aansluiten van digitale televisie of bij het installeren van een nieuwe provider. "Mijn oudste klant is 99 jaar. Hij noemt zijn laptop een typemachine", vertelt Michael lachend.

Michael laat zijn klanten opschrijven wat hij uitlegt zodat ze het later zelf kunnen indien eenzelfde foutmelding of een vergelijkbaar probleem zich voordoet. "Ik leer mijn klanten zelf met de computer om te gaan. Ze krijgen van mij persoonlijke aandacht, een soort één op één cursus. Ze kunnen met elke vraag bij mij terecht. Soms is het heel simpel maar het komt ook voor dat ik denk hoe ga ik dit oplossen. Dat vind ik juist zo leuk. Het menselijk contact en de afwisseling."

Bij Thuis PC hulp betaalt de klant € 17,50 per half uur op basis van no cure no pay. Michael rekent geen voorrijkosten binnen Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.thuispchulp.nl of bel naar 070-2132141 of 06-24217845. U kunt ook e-mailen naar info@thuispchulp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant