Hondenpoep is voor veel mensen een grote ergernis.
Hondenpoep is voor veel mensen een grote ergernis.

Extra inzet op onder andere handhaving hondenpoep

Actueel 420 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In een nieuw handhavingsbeleidsplan heeft het college van B&W de uitgangspunten en prioriteiten bepaald voor de uitvoering van de handhaving in de komende vier jaar. Het gaat om toezicht en handhaving op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, milieu, openbare ruimte, parkeren en de regels uit de Drank- en horecawet.

Ten opzichte van voorgaande jaren heeft het college ervoor gekozen om meer aandacht te geven aan de naleving van het verbod op verstrekken van alcohol aan jongeren onder de achttien jaar. Dit jaar komen er informatiebijeenkomsten over het voorkomen van alcoholverstrekking aan deze doelgroep. De controles op de regels uit de Drank- en horecawet worden gecombineerd met het milieutoezicht bij sport- en wijkverenigingen en in de horeca.

Hondenpoep
In de openbare ruimte krijgen parkeertoezicht en het juist aanbieden van afval prioriteit. Het parkeertoezicht is voor een groot deel gericht op het parkeren in de blauwe zones. Ook is er aandacht voor honden in verboden gebieden, de aanlijnplicht binnen de bebouwde kom en hondenpoep.

Bekeuringen
De inzet van de handhavers blijft niet zonder resultaat. Zo blijkt uit het jaarverslag van de afgelopen twee jaar dat op ruim 140 meldingen over honden een aantal opvallende en controles in burgerkleding zijn uitgevoerd. Die hebben geleid tot 48 boetes en 69 waarschuwingen. Ook zijn er 1155 fiets- en autowrakken verwijderd. Verder zijn er ruim 9200 parkeerboetes opgelegd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant