Bij de vriendelijke Hossein Rezaei is de klant aan het goede adres voor het vakkundig repareren van schoenen (foto: Inge Koot).
Bij de vriendelijke Hossein Rezaei is de klant aan het goede adres voor het vakkundig repareren van schoenen (foto: Inge Koot).

Nieuwe eigenaar Vakschoenmakerij Herenstraat

Ondernemer in Beeld 2.839 keer gelezen

Voorburg - Sinds jaar en dag bevindt zich op de hoek Herenstraat/Kerkstraat een schoenmakerij. Onlangs is dit bedrijf overgenomen door Hossein Rezaei en gaat verder onder de naam Vakschoenmakerij Herenstraat. Deze vriendelijke ondernemer vertelt graag over zijn vak dat hij heeft geleerd in Afghanistan en verder ontwikkeld in Nederland.

Hossein is in Afghanistan opgeleid tot schoenmaker, dus het echt maken van schoenen. Een mooi voorbeeld hiervan is te zien in zijn winkel. Hij heeft het repareren van schoenen de afgelopen jaren geleerd bij een collega schoenmaker in Pijnacker. "Mijn collega Aref heeft 40 jaar ervaring in het repareren van schoenen", vertelt Hossein. "Hij zal ook regelmatig in mijn winkel te vinden zijn, zoals de afgelopen weken toen ik op vakantie was."

Gilde keurmerk
Hossein is een van de beste schoenmakers met het Schoenmakersgilde-keurmerk in Nederland en heeft al veel ervaring opgedaan in het vak. Hij weet wat belangrijk is: vakwerk en foutloze reparaties. Mooie schoenen en laarzen en zijn bij hem in goede handen. Bij Vakschoenmakerij Herenstraat krijgen schoenen een tweede leven. Hossein gebruikt hiervoor alleen de beste materialen en besteedt extra aandacht aan kwalitatief lijm- en stikwerk. "Ik wil niet zomaar een hakkenbar zijn. Ik neem de tijd om de schoenen vakkundig te repareren. Wanneer kwaliteitsschoenen aan reparatie toe zijn, wil de klant natuurlijk dat dit vakkundig gebeurt en dat de schoenen er na afloop weer als nieuw uitzien. Daar kan ik voor zorgen."

Onderhoudsmiddelen en sleutels
Bij Schoenmakerij Herenstraat zijn ook onderhoudsmiddelen en accessoires te koop om de schoenen in goede staat te houden, zoals schoencrèmes van het merk Saphir, zooltjes, veters en sloffen. Ook voor het bijmaken van sleutels is men aan het goede adres bij Vakschoenmakerij Herenstraat. In de etalage staan mooie Engelse, klassieke herenschoenen uitgestald die ook te koop zijn in de winkel.

Kwaliteit
Kwaliteit staat bij Hossein voorop en hij werkt uitsluitend met topkwaliteit materialen. Nieuwe leren zolen onder de schoenen, een rits vervangen in een laars of het verbreden van een schacht. Hossein staat garant voor het perfect herstellen van de schoenen en laarzen. "Ik zorg ervoor dat mijn klant weer vele kilometers kan maken op de gerepareerde schoenen."

Vakschoenmakerij Herenstraat aan de Herenstraat 70, is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:30 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Meer informatie is te vinden op http://www.schoenmakervoorburg.nl of bel naar 06-85362502 of mail naar info@schoenmakervoorburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant