Afbeelding

Vernieuwd Nootdorps Uitvaartcentrum 't Veenhuys heropent zijn deuren

Algemeen 73 keer gelezen

Nootdorp - 'Een uitvaartcentrum in zijn eigen dorp'. Dat was altijd een vurige wens van de Nootdorpse uitvaartverzorger Edward van der Helm. Zijn wens is uitgekomen: op zaterdag 29 oktober aanstaande heropent hij officieel het uitvaartcentrum aan de Veenweg 14 onder de nieuwe naam "Uitvaartcentrum 't Veenhuys".

"Toen "Uitvaartcentrum Nootdorp" eind vorig jaar op deze unieke locatie aan de Veenweg in het hartje van het dorp stopte met zijn activiteiten hoefde ik er nauwelijks over na te denken om "Uitvaartcentrum 't Veenhuys" te beginnen. Ik was op de locatie met Van Der Helm uitvaartzorg al werkzaam en ken de ins-en- outs van Nootdorp heel goed. Op basis van mijn vijfjarige ervaring aan de Veenweg weet ik dat Nootdorpers behoefte hebben aan dit centrum. Anderzijds vind ik het bijzonder dat ik via mijn werk en werkzaamheden iets voor Nootdorp en zijn inwoners kan betekenen; zeker in een periode van rouw en verdriet waarin het belangrijk is, dat alles zonder zorgen goed geregeld is.

Huiselijk
De opzet is soortgelijk aan die van ons uitvaartcentrum in Leidschendam, welke wij in 2012 in gebruik hebben genomen. Een soort groot huis met uitvaartsuites en een grote centrale ruimte, zodat mensen zowel privé als in een groter gezelschap bij elkaar kunnen zijn om te rouwen en afscheid te nemen. Nabestaanden krijgen een sleutel zodat de uitvaartsuite 24 uur per dag tot de beschikking staat en er niet voor ieder bezoek een afspraak hoeft te worden gemaakt. Men kan er desgewenst dag en nacht naar binnen. De ervaring leert dat deze mogelijkheid zeer gewaardeerd wordt. Past ook binnen de sfeer die we uitstralen. Zo kan men persoonlijk afscheid nemen op de manier die men zelf het best vindt passen. Doordat we beschikken over alle moderne, technische apparatuur kan er in het uitvaartcentrum ook in kleine kring een herinneringsbijeenkomst worden gehouden. Dit uitvaartcentrum aan de Veenweg voorziet volgens mij in de behoefte die binnen ons dorp leeft. En binnen enkele maanden zullen wij ook de deuren openen van onze 24-uurs uitvaartsuite in Pijnacker aan de Klapwijkseweg".

Open Huis
Het Open Huis van Van Der Helm uitvaartzorg is zaterdag 29 oktober. U bent welkom aan de Veenweg 14 van 13.00 - 16.00 uur. De officiële opening wordt om 14.00 uur verricht door wethouder José van Egmond. Zij zet de eerste penseelstreken op een nieuw schilderij. Na haar bent u uitgenodigd ook een stukje te schilderen. Tijdens het Open Huis kunt u rondlopen in de diverse ruimtes en de rouwkamers bekijken. Uiteraard zullen de voorbeelden van passende bloemstukken u opvallen. Op het buitenterrein staan enkele bijzondere vervoersmiddelen opgesteld. Natuurlijk kunt u kennis maken met de medewerkers van Van Der Helm uitvaartzorg. U bent van harte welkom. Door de diverse activiteiten op het eigen parkeerterrein kunt u, als u met de auto komt, het beste parkeren bij de kerk aan de Veenweg 38 of parallel aan de Laan van Nootdorp bij voetbalclub RKDEO.

Uit de krant