De winkel van Ab van Dijk aan het Julianaplein staat vol met bedden, banken en fauteuils (foto: Inge Koot).
De winkel van Ab van Dijk aan het Julianaplein staat vol met bedden, banken en fauteuils (foto: Inge Koot).

Bedden, banken en fauteuils voor leuke prijsjes

Ondernemer in Beeld 949 keer gelezen

Voorburg - Op zoek naar een bed, bank of fauteuil voor een aantrekkelijke prijs? Loop dan eens binnen bij Abro liquidatieverkopen. Deze pop-up store is sinds 1 november gevestigd op nummer 12 aan het Koningin Julianaplein in Voorburg. "Met name voor oudere mensen die niet te veel geld uit willen geven is dit ideaal", vindt de enthousiaste ondernemer, Ab van Dijk. "Dat winkelen via Internet is toch niks. Hier kan je een matras tenminste nog uitproberen."

Ab van Dijk heeft altijd in de interieurhandel gezeten. Was het niet bij een groothandel dan was het wel in een winkel. Heel veel jaren heeft hij Perzische tapijten verkocht maar dat werd te zwaar voor de 75-jarige ondernemer. "Dat tillen van die tapijten ging niet meer door een blessure aan mijn arm." Maar waarom nog steeds werken als je allang de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt? "Gepensioneerd zijn is een onnatuurlijk verschijnsel. Dat is kunstmatig. En daarbij, ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt." En dat doet Ab nog steeds. Dat is te merken aan het enthousiasme waarmee hij vertelt over zijn artikelen in de winkel. "Neem nou dat bed dat in hoogte verstelbaar is, dus ideaal voor ouderen. Met binnenvering matras, elektrische lattenbodem en nachtkastje voor maar 495 euro."

Als handelaar in bedden, meubels en Perzische tapijten heeft Ab altijd contact gehad met leveranciers. Door hen wordt hij nu benaderd als er een restpartij beschikbaar is. Bijvoorbeeld een partij die de fabrikant niet kwijt kan omdat de afnemer failliet is gegaan. Dit kan betekenen dat Ab zijn magazijn ineens vol staat met een grote hoeveelheid bedden. Maar ook banken en sta-op stoelen en andere fauteuils zijn in grote aantallen opgeslagen. "Van de artikelen die hier in de winkel staan heb ik er nog heel veel in het magazijn liggen. Bijvoorbeeld van die grijze hoekbank heb ik er nog vier en ook nog vier waarbij de opstelling net omgekeerd is."

Binnenkort krijgt Ab een grote partij relaxfauteuils en banken binnen van een hele goede kwaliteit waarop ook nog eens drie jaar interieur waarborggarantie gegeven wordt. Alles wat er in de winkel staat is op voorraad. De boxsprings zijn ook nog in andere kleuren verkrijgbaar. Boxsprings en matrassen zijn er in verschillende kwaliteiten. "Het is maar net wat de klant uit wil geven."

Ab heeft door heel het land winkels gehad. Nu zit hij dan tijdelijk op het Julianaplein. "Dit is voor mijn handel een ideale locatie. Ik vind het belangrijk dat klanten goed kunnen parkeren en dat kan hier." Voor het bezorgen van de meubels huurt hij een bedrijf in. "Ik hoef alleen maar een belletje te doen en het is geregeld. Ik hoef dus niets te sjouwen, alleen maar te regelen." En dat is wat Ab nu juist zo leuk vindt en voorlopig nog vol gaat houden. "Ik heb nog nooit thuis gezeten. Mijn vrouw is niet anders gewend." Loop eens binnen bij Abro Liquidatieverkopen, en verbaas je over de goede kwaliteit meubels voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Meer informatie over Abro Liquidatieverkopen, Julianaplein 12 Voorburg: 06-51752088.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant