Nietsvermoedende omstanders worden gerold door acteur-zakkenrollers (foto: Michel Groen).
Nietsvermoedende omstanders worden gerold door acteur-zakkenrollers (foto: Michel Groen).

Geslaagde zakkenrolleractie in diverse winkelcentra

Actueel 496 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De politie, hield op 6 en 10 december, in samenwerking met winkeliersvereniging Leidsenhage, en Secuwatch (beveiligingsbedrijf) een zakkenrolleractie.

De actie vond plaats in de winkelcentra Koningin Julianabaan en Huygenskwartier in Voorburg en Leidsenhage in Leidschendam (2x). "Veel mensen worden slachtoffer van zakkenrollerij", aldus de politie. "Door preventie hopen we de mensen hiervan bewust te maken. Veel dieven gaan te werk met een afleidingsmanoeuvre. Vaak leidt een tweede of derde persoon het slachtoffer af, waarna de zakkenroller toeslaat. Helaas gebeurt dit regelmatig in onze gemeente."

De wijkagenten Karim Habyby en Evert-Jan Rusticus begeleidden de actie in Leidsenhage. "De mensen hebben de preventieactie als zeer prettig ervaren en we hopen dat we de ogen van deze mensen een beetje hebben kunnen openen", aldus Rusticus. Er werden 6 december door 'acteur-zakkenrollers' in 2 uur tijd ongeveer 11 portemonnees 'gestolen' en diverse handtassen en horloges zijn gepakt (cijfers zaterdag nog niet bekend).

De wijkagent vult aan: "Daarbij hebben we met veel ouderen gesproken. Veel ouderen zijn slachtoffer van babbeltrucs en zakkenrollerij. En aangezien er steeds meer ouderen komen, is deze vorm van criminaliteit aangemerkt als speerpunt. "Door dit soort acties proberen wij de mensen te attenderen en de bewustwording te vergroten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant