Naast de burgemeester en de Kerstman, gaven ook allerlei andere bekend kerstfiguren acte de presence (foto: Michel Groen).
Naast de burgemeester en de Kerstman, gaven ook allerlei andere bekend kerstfiguren acte de presence (foto: Michel Groen).

Winterwondermarkt Damcentrum sfeervol

Actueel 311 keer gelezen

Leidschendam - Het Damcentrum stond vrijdag 16 december in het teken van een sfeervolle winterwondermarkt met lichtjesavond.

Deze winterse kerstmarkt ging 's middags al vroeg van start, waarbij uiteraard live entertainment, warme chocomelk en glühwein niet ontbrak. De verlichting van de grote boom midden op het Damplein werd door burgemeester Klaas Tigelaar ontstoken. Daarna nam hij plaats op de arrenslee om samen met de Kerstman de lampionnenparade aan te voeren. Dit onder begeleiding van o.a. een brassband en alom bekende kerstfiguren zoals Ebenezer Scrooge, X-mas-lady, Ice Queen, Jack Frost, Icewalker on stelts en Anton aus Tirol. Uiteraard waren er leuke prijzen voor de kinderen met de allermooiste lampioncreaties.

Verder stond er een gezellige winterwondermarkt van het Damplein tot aan het begin van de Damlaan opgesteld. Vanuit diverse kramen werden kerstgerelateerde artikelen aangeboden. Uiteraard waren er volop drankjes en hapjes. Op een groot podium op het Damplein vonden diverse optredens plaats, zoals van de Tiroler blaaskapel Qizum, de formatie Pagaja Accoustic en Heinrich, de Tiroler accordeonist. Brassband Ritmolanda liet zich ook horen op het Damplein en begeleidde de lampionnenparade. Aan het begin van de Damlaan, trad de koperblazersformatie The Brassbells op met passende kersthits.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant