Kinderen van de Brede Scholen zongen, acteerden, dansten en showden hun circuskunsten op het grote podium (foto: SenW).
Kinderen van de Brede Scholen zongen, acteerden, dansten en showden hun circuskunsten op het grote podium (foto: SenW).

Hartverwarmende acts bij Winter Wonderland Festival

Actueel 156 keer gelezen

Voorburg - Theater Ludens was vorige week donderdag afgeladen met bezoekers van het Winter Wonderland Festival. Kinderen van de Brede Scholen Bovenveen en Voorburg-Noord dansten, zongen, acteerden en showden hun circuskunsten op het grote podium.

De voorstellingen vormden de afsluiting van het naschoolse Brede School-programma in Voorburg. In de kerstvakantie organiseert Sport en Welzijn (SenW) ook nog een Winter Wonderland Festival in het Veur Theater. Met 140 bezette stoelen was Ludens donderdagavond 15 december dik uitverkocht. Ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden kwamen de kinderen toejuichen in het theater. De bezoekers keken hun ogen uit: er hingen kinderen aan de trapeze, jongleerden met schoteltjes en er werd zelfs op grote ballen gelopen.

Voor de festivalorganisatie hadden Martijn de Zoete en Marko Leeman, de buurtcoaches in Voorburg-Noord en Bovenveen, de handen ineen geslagen. De jonge talenten volgden lessen capoeira, wintermusical, toneel, zang, streetdance en circus. Hiervoor werkte Sport en Welzijn (SenW) samen met WOeJ, Creasi, Circus Kabel en Batuque Capoeira. In theater Ludens mochten de kinderen hun kunsten laten zien. Buurtcoach Martijn de Zoete blikt terug: "De kinderen hebben een half jaar keihard geoefend. Wat de kinderen binnen zes maanden hebben neergezet, vind ik echt fantastisch. En is voor herhaling vatbaar!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant