Afbeelding
COLUMN

APP

Actueel 376 keer gelezen

Allemaal een gelukkig en gezond 2017. Zo, dat is er uit. Zelf verzonnen en getypt. Op mijn laptop, die behoorlijk overuren draait. Die wil een tekstje zus en de volgende een kopij zo.

Als ik voor elk woord een euro zou ontvangen, zat ik nu op de Kaaimaneilanden in de zon garnalen te barbecuen met een hitsig Kaaivrouwtje achter me, die met een palmtak lijzig voor verkoeling zorgt. Tegen 20 euro per uur. Dat dan weer wel.

Typ mijn boodschap. Geen app. Krijg het lazarus van apps. Kán makkelijk zijn. Toegegeven. Sta echt niet stil. Moderne opa, zeker weten. De app gaat echter ook irriteren. Vaak blijkt het een seniel speeltje voor primitieven.

Beledig ik u? Moet altijd besmuikt lachen om sulletjes, die stoer laten zien, dat ze op weg naar huis de cv kunnen aan appen. Zo sneu. Komen ze thuis in een voorverwarmde kamer. Hoe zielig ben je dan? Bovendien toveren ze, rijdend op de A13, ook thuis het licht al aan.

Wat is er in je jeugd gepasseerd, dat je kickt op deze potsierlijke onzin? Je woning voorverwarmen als de oven voor een kaasbroodje. Vertel je dat op verjaardag, werk?

Er bestaan apps, waarbij je (serieus!) in de koelkast kan kijken wat nodig is en je dit via een app kan bestellen om het op de weg naar huis op te halen.

Krantje lezen, routekaart, tijden openbaar vervoer. Makkelijk. Maar toch. Binnenkort pruttelt bij thuiskomst de soep geurig op de met een Siemens app ontstoken kookplaat. In de soep verse balletjes, die je met de soepballen app van Knorr draaide.

Waar je appte? Op het toilet van je werk. Toilet, die je spoelt met de doortrek app. Lachen toen door een appstoring alle koffieapparaten begonnen te stromen zonder dat er bekertjes onder stonden en het kopieerapparaat lege pagina`s bleef uitspugen.

Al een stofzuiger app? Aardappelschil app? Techniek raast voort. Prima. Het brengt ook volwassenen tot infantiele activiteiten. De app als status symbool. Het kinderlijke "kijk eens wat ik allemaal kan" syndroom.

Wedden, eens zal men de thermostaat niet meer handmatig kunnen bedienen, omdat de app stuk is. Net als telefoonnummers. Die kende je vroeger uit het hoofd. Het mobieltje zorgt nu al voor 'nummerdementie'.

Krijgen we van de firma Viagra een wip app? In 2016 kwam een vrouw nog weg met hoofdpijn. In 2017 zal in menige bedstede te horen zijn, dat er geen sprake kan zijn van een dartele dekking.

Blijmoedig zal eega melden, dat er storing is op internet en dat de wip app uit de lucht is. "Welterusten, schat. Wachttijd bij de Ziggo hulpdesk is helaas 45 minuten. Morgen resetten we ons liefdesleven".

Het ondragelijkst zijn groepapps. Krijg je echt de rambam van. Gaat zo`n mobieltje om de drie seconden af om ons gewag te maken van kilo`s onnozelheid en geestdodende pulp. Daar ga ik altijd meteen uit. Weg met die narigheid. Waarom?

Omdat ik malle appie niet ben!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant