Diverse afvalbakken werden, ondanks dat deze allemaal met een dekplaatje waren afgesloten, toch nog opgeblazen (foto: Ap de Heus).
Diverse afvalbakken werden, ondanks dat deze allemaal met een dekplaatje waren afgesloten, toch nog opgeblazen (foto: Ap de Heus).

Toch nog veel vernield in de gemeente

Actueel 463 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Er is toch nog best veel vernield in Leidschendam-Voorburg tijdens de jaarwisseling. Zo is er niet alleen getracht brand te steken in het leegstaande oude schoolgebouw van Veurs Stip aan de Dobbelaan, maar bleek later dat er ook op het schoolplein van OBS De Margriet in de Heuvelwijk veel is vernield door – zwaar – vuurwerk.

De directie sprak van één grote chaos. De school heeft daarvan aangifte gedaan. Nadat eerst de grote resten waren afgevoerd, heeft een deel van het schoolteam (in hun vakantie) vorige week donderdag de rest opgeruimd.

Druk
Enkele dagen na de jaarwisseling bracht de politie rapport uit. "In de nacht hebben we 8 bikers laten fietsen. Verder waren er diverse collega's gekoppeld aan de beide vreugdevuren. De rest van de collega's op straat was verdeeld over diverse herkenbare en onherkenbare voertuigen. Ook hadden we de ME in ons district paraat maar die hebben we gelukkig niet in hoeven zetten. We zijn erg druk geweest met de vele brandjes op straat." In de Prinsenhof heeft een grote groep jongeren overlast veroorzaakt door straatmeubilair in brand te steken en zwaar vuurwerk af te steken. Door daar ter plaatse veel te surveilleren is waarschijnlijk erger voorkomen, laat de politie weten. Er is uiteindelijk 1 persoon aangehouden voor openbare dronkenschap. Na zijn roes uitgeslapen te hebben mocht deze persoon met een bon in zijn zak weer naar huis. Voor zover bekend hebben zich geen incidenten voorgedaan rond de twee vreugdevuren in Leidschendam-Voorburg; bij het Dorpshuis in Stompwijk en achter wijkgebouw Agora aan de Fonteijnenburglaan in Voorburg. "We zijn de hele nacht met een zeer grote groep collega's druk in de weer geweest en vermoeden dat door onze massale inzet erger voorkomen is", aldus de politie. De recherche en de wijkagenten zijn druk bezig om de balans op te maken met betrekking tot de vernielingen en andere strafbare feiten die er gepleegd zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant