Afbeelding

Politie bekeurt zwaar verkeer over Vlietbruggen

Actueel 296 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Gistermiddag tussen 15.00 uur tot 18.00 uur heeft de politie een handhavingsactie gehouden tegen het zware verkeer over de Vlietbruggen. Dit naar aanleiding van diverse klachten bij de wijkagent.

Meerdere buurtbewoners hebben hun beklag gedaan over geluidsoverlast en de gevaarlijke verkeerssituaties die overtreders van het verbod met zich meebrengen. Ook de technische staat van de brug heeft onder deze overtreders te lijden. De brug is namelijk niet berekend op zwaar verkeer, waardoor deze technische mankementen begon te vertonen. De actie richtte zich tot de Voorburgse Wijkerbrug, de Sluisbrug en de Tolbrug.

Dertien keer in overtreding
Door agenten van de afdeling verkeer werden weegplaten meegebracht om de voertuigen te wegen. Drie aanwezige BOA's van de gemeente signaleerden de voertuigen die in overtreding waren, waarop deze door diverse motorrijders de controleplaats op geleid werden. Tijdens de actie werden veertien zware voertuigen gecontroleerd die over de bruggen van de Vliet reden. Van deze veertien voertuigen waren maar liefst dertien in overtreding, onder andere voor het negeren van het vrachtwagenverbod.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant