Wijkagent Paul Stok.
Wijkagent Paul Stok.

De wijkagent: Paul Stok

Actueel 844 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Paul Stok is de wijkagent van de wijken 't Lien, De Rietvink en laagbouw Prinsenhof. "Eigenlijk zou ik ook de wijkagent van het AZC op het Schakenbosch-terrein worden, maar omdat dat niet doorgaat, gaat Laag Prinsenhof eraf en komt het Damcentrum er binnenkort bij", vertelt hij.

Door Dick Janssen

Paul (46) zit 27 jaar bij de politie. Hij heeft eerst lange tijd bij de (toenmalige) Rijkspolitie gezeten in Roelofarendsveen en Leiderdorp, maar zit inmiddels alweer 15 jaar in Leidschendam-Voorburg. Hij is ook tweeënhalf jaar wijkagent van Bovenveen in Voorburg geweest.

Paul beweegt zich bijna altijd op de fiets, met de scooter, of lopend in de wijk in verband met de aanspreekbaarheid en zichtbaarheid. Hij heeft een vrij rustige wijk met maar weinig winkels. "Daardoor heb ik wel meer tijd voor de mensen", ziet hij als voordeel daarvan. "Maar ik vind het wel interessant dat binnenkort het Damcentrum erbij komt, met wat meer bedrijvigheid en horeca en alle aandachtspunten die het winkelgebied met zich meebrengt."

Op dit moment spelen in de wijk vooral de woninginbraken, laat de wijkagent weten. "Daarom is er veel aandacht voor preventie. Gelukkig is er een Intensieve en leuke samenwerking met het buurtpreventieteam. Dat is een gemotiveerd team dat op verschillende tijdstippen rondes door de wijk doet."

Verder is er veel aandacht voor babbeltrucs, met name bij de oudere wijkbewoners. "Zo ga ik regelmatig even langs in verzorgingscentrum Schoorwijck. Om mensen tips te geven en mensen bewust maken." Een ander aandachtspunt is het te hard rijden in de wijk.

Het leuke van zijn werk als wijkagent vindt Paul het samenwerken met heel veel verschillende instanties. "Allemaal met hun eigen professie maar met zelfde doel", vult hij aan. "Het is niet alleen pleisters plakken maar ook zorgen voor structurele oplossingen. Zowel op het gebied van de leefbaarheid als op het gebied van veiligheid. Waar het nodig is moet je doorpakken. Verder is het een kwestie van opletten, handhaven en veel contacten leggen en netwerken. Daarbij werk ik uit het oogpunt van veiligheid veel samen met de wijkmanager van de gemeente bij het aankaarten van onveilige situaties."

Paul gaat groep 7/8 van de scholen langs, bijvoorbeeld aan het eind van het jaar voor vuurwerkles, maar ook voor verkeerslessen. Nu heeft hij nog de scholen Emmaüs en Tandem in 't Lien en straks komt daar ook De Zonnewijzer in het Damcentrum bij. "Daarnaast ben ik op woensdagmiddag, als de kinderen niet naar school hoeven, vaak in de wijk aanwezig." Soms word ik ingeschakeld als er problemen zijn met kinderen en ga ik daar mee aan de slag."

Men kan contact opnemen met wijkagent Paul Stok via tel. 0900-8844, e-mail: paul.stok@politie.nl, of twitter: @wijkagtlien, of hem gewoon aanspreken op straat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant