Het convenant werd vorige week ondertekend door wethouder Stemerdink en mensen van de Stichting Leergeld (foto gemeente LDVB).
Het convenant werd vorige week ondertekend door wethouder Stemerdink en mensen van de Stichting Leergeld (foto gemeente LDVB).

Schoolspullenpas nog dit voorjaar aanvragen

Actueel 338 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een agenda, schriften, pennen en een rekenmachine; allemaal spullen die nodig zijn als kinderen naar school gaan, maar die ook geld kosten. Voor gezinnen met een laag inkomen zijn deze kosten vaak moeilijk op te brengen. De gemeente Leidschendam-Voorburg en Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg willen daarom kinderen uit minimagezinnen ondersteunen in deze schoolkosten door de schoolspullenpas.

"Ik ben heel blij dat de gemeente en Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg de handen ineen hebben geslagen om deze kinderen en gezinnen te ondersteunen," aldus wethouder Nadine Stemerdink. Ouders van schoolgaande kinderen met een Ooievaarspas kunnen dit voorjaar een Schoolspullenpas aanvragen bij de Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. Zij krijgen hierover automatisch bericht. Zo kunnen ze er al komend schooljaar gebruik van maken. Met deze pas kunnen ouders schoolspullen voor hun kinderen kopen, zodat er geld overblijft voor zaken als een schoolreisje van school. Voor ouders van kinderen op de basisschool staat op de pas een tegoed van € 50, voor ouders met kinderen op de middelbare school is dit tegoed € 150. Zitten kinderen in de brugklas, dan is het bedrag op de pas € 250.

Voor circa 2.150 kinderen uit Leidschendam-Voorburg die in armoede leven wordt het door de schoolspullenpas mogelijk om net als hun leeftijdsgenootjes mee te doen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. "Ook wij als Stichting Leergeld zijn blij dat we gezinnen die het financieel lastig hebben kunnen ondersteunen met de schoolspullenpas. We hebben in korte tijd veel werk verzet, maar het resultaat mag er zeker wezen", aldus Wim Schmale, Voorzitter Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.
Gezinnen met kinderen die nog geen Ooievaarspas hebben, maar daar wel voor in aanmerking komen, moeten de Ooievaarspas zo snel mogelijk aanvragen bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Zodra zij de Ooievaarspas hebben ontvangen, kunnen zij alsnog de Schoolspullenpas aanvragen bij Stichting Leergeld.

De Schoolspullenpas komt voort uit een suggestie van de gemeenteraad en is mogelijk met het extra geld dat het Kabinet vanaf 2017 jaarlijks vrijmaakt voor het bestrijden van armoede onder kinderen. Deze suggestie wordt nu meteen opgepakt, zodat gezinnen er al komend schooljaar baat bij hebben. De gemeente stelt de financiën voor de schoolspullenpas ter beschikking en Stichting Leergeld neemt de uitvoering voor haar rekening, Dat hebben zij vastgelegd in een convenant. Wethouder Nadine Stemerdink: "Ik ben heel blij dat de Schoolspullenpas in korte tijd is gerealiseerd. De extra gelden voor kinderen in minimagezinnen kunnen we nu al inzetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant