De Voorburgse organist Christian Faddegon krijgt de tinnen médaille (Médaille d’Etain) toegekend.
De Voorburgse organist Christian Faddegon krijgt de tinnen médaille (Médaille d’Etain) toegekend.

Franse onderscheiding voor Voorburgse organist

Algemeen 1.154 keer gelezen

Voorburg - De Société académique Arts-Sciences-Lettres heeft de Voorburgse organist Christian Faddegon de tinnen médaille (Médaille d'Etain) toegekend voor zijn niet aflatende inzet om Franse orgelmuziek te promoten.

Met name tijdens 38 jaar organistschap van de Duitse kerk in Den Haag heeft hij de Franse orgelliteratuur onder de aandacht gebracht. Daarnaast geeft hij in Frankrijk regelmatig benefietconcerten voor de reparatie en restauratie van orgels in Franse parochiekerken en tijdens concerten in Oekraïne geeft hij concerten waarvan de programma's grotendeels uit Franse orgelliteratuur bestaan. Muziek die juist in veel voormalige Oostbloklanden minder bekend is dan die van de bekende Duitse orgelcomponisten. Hij beijvert zich ook om minder bekende Franse orgelliteratuur onder de aandacht te brengen zoals die van Mel Bonis en Auguste Larriu.

Chris Faddegon studeerde privé orgel onder leiding van o.a. Jan Hage en Petra Veenswijk, nam improvisatielessen bij Gijsbert Lekkerkerker en Gerben Mourik en volgde masterclasses bij o.a. Jean Guillou (Parijs) en aan de Universität der Künste in Berlijn. Voor de muziektheoretische vakken studeerde hij aan de Schumann Academie. Momenteel is hij titulair organist van de Buurtkerk in Noordwijk aan Zee en van de Nieuwe kerk in Utrecht. De uitreiking van de onderscheiding vindt op 24 juni in Parijs plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant