Op pad tijdens de eerste avond van de wandelvierdaagse. De lichte regen aan het begin van de avond mocht de pret niet drukken (foto: Ot Douwes).
Op pad tijdens de eerste avond van de wandelvierdaagse. De lichte regen aan het begin van de avond mocht de pret niet drukken (foto: Ot Douwes).

Avondvierdaagse van start gegaan

Algemeen 235 keer gelezen

Leidschendam - Gisteravond was de start van de eerste avond van de AvondWandel4Daagse (AW4D), die deze avond vooral in Leidschendam plaats vond.

Vanaf de start in het sportpark voerde de AW4D via het winkelcentrum Leidsenhage, waar AH XL-flesjes water en bananen gratis uitdeelde naar het Zijdepark. Daarna ging de route van 5 km door het Zijdepark en de IJsvogellaan naar het Zijdepad, de Zijdesingel en het natuurpad langs de spoorlijn naar al weer bijna het verste punt van de 5 km route.

Op deze verste locatie van de wandelroute stonden kraampjes van een aantal basisscholen met drankjes, limonade en soms ook snoep en koekjes voor hun deelnemende leerlingen. Via Grashof, Kennedyplein en winkelcentrum Leidsenhage gingen de wandelaars weer terug naar de finish op het sportpark.

Sommige wandelaars van de 5 km route waren binnen bijna 1 uur al weer terug. Vooral de kinderen bewezen een goed conditie te hebben op wandelgebied. Door soms heen en weer te rennen liepen zij vast veel meer dan de 5 km.

Gelukkig was in het begin de zeer lichte regenval geen stoorzender. Daarna waren de paraplu's echt overbodig. Natuurlijk mogen de vele vrijwilligers, die optraden als verkeersregelaars als dank voor hun werk niet vergeten worden. Zonder hun bewaking en regelen bij gevaarlijke oversteken in het verkeer met grote groepen wandelaars is een dergelijke AW4D immers niet mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant