De prijswinnaars van de ooievaarswedstrijd met v.l.n.r.: Wethouder Nadine Stemerdink, Familie Jafari (foto: Esther Langendam).
De prijswinnaars van de ooievaarswedstrijd met v.l.n.r.: Wethouder Nadine Stemerdink, Familie Jafari (foto: Esther Langendam).

Geslaagd Lentefeest scouting Hubertus-Brandaan

Algemeen 557 keer gelezen

Voorburg - Hordes kinderen, ouders en buurtgenoten kwamen op zaterdag 13 mei naar Scouting Hubertus-Brandaan aan het Oosteinde in Voorburg. Ze lieten zich niet afschrikken door het slechte weer en vermaakten zich prima met de vele activiteiten in het thema ruimtevaart.

Van gewichtloosheid ervaren, een klimmuur bestijgen en ondersteboven kleven tot galactisch geschminkt worden en het rijgen van een mooie sterrenketting. Voor iedereen was er iets te doen. Wie liever lekker achterover wilde zitten kon in de loungebanken wegzakken in de tot Heelal omgetoverde botenloods en mooie prijzen winnen bij het Rad van Fortuin. De echte waterratten vermaakten zich in de aquaballen en de kano's. 

Ooievaarspas
Behalve mascotte Huubje was ook de ooievaar van de Ooievaarspas van de partij. Enkele kinderen en hun ouders waren namelijk VIP-gasten op het lentefeest. Zij wonnen dit uitje met hun ingezonden slagzinnen tijdens de actie 'Uit met de Ooievaar' van de Ooievaarspas. Het doel van de wedstrijd is zowel het brede aanbod als de bekendheid van de Ooievaarspas in de gemeente Leidschendam-Voorburg te vergroten.

De winnaars zijn enthousiast over hun prijs. Het Lentefeest van de Scouting was het uitje waar hun voorkeur naar uit ging. Meneer Jafari: "Wij vinden het heel fijn dat we met de Ooievaarspas toegang tot deze geweldige activiteiten hebben!" Scoutinggroep Hubertus-Brandaan vindt het ook heel belangrijk om Scouting toegankelijk te maken voor iedereen. Evelien Beguin: "Natuurlijk werken wij graag mee aan dit mooie initiatief. Het is bijzonder om de winnaars een VIP-ontvangst te mogen geven op ons feest. Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en natuurlijk in het bijzonder met Scouting. Het was fijn om te zien hoe het gezin Jafari genoot van de middag."

"De actie 'uit met de Ooievaar' is bedoeld om de bekendheid van de Ooievaarspas in onze gemeente te vergroten", zegt wethouder Stemerdink. "Ik ben er trots op dat wij deze uitjes kunnen organiseren voor de Ooievaarspashouders. Het is zo belangrijk dat iedereen mee kan doen met sport en cultuur ondanks een kleine portemonnee." Met de Ooievaarspas kunnen inwoners met een laag inkomen blijven deelnemen aan allerlei activiteiten op het gebied van sport en cultuur. De te winnen uitjes bieden voor elk wat wils, voor zowel kinderen als voor volwassenen. 

Naast het lentefeest bij Scouting Hubertus-Brandaan is er bij The Dance Factory-Voorburg een workshop kids street dance en hip hop teens te winnen. En op 27 mei gaan winnaars een avondje naar de cabaretvoorstelling 'Zleur' van Thijs Kemperink in het Veur Theater. Volleybalvereniging Haaglanden organiseert op 10 juni een speciale training voor de winnende Ooievaarspashouders. Bij Atelier El Corazón nemen pashouders op 14 juni hun zelfgemaakte cadeaus mee naar huis na een creatieve workshop 'Harten vol Liefde'. En tot slot bij Trias wijkmuziekschool in Leidschendam krijgen de winnaars op 29 juni een muziekoptreden en introductieles gitaar, keyboard of dwarsfluit. "Heel fijn dat deze organisaties belangeloos meewerken", aldus de wethouder Stemerdink.

De Ooievaarspas biedt korting op allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, contributie, lidmaatschap en entree. De Ooievaarspas is voor inwoners van Leidschendam-Voorburg, Den Haag, en Rijswijk met een laag inkomen. Iedere gemeente heeft eigen aanbiedingen. Met de gratis Ooievaarspas kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg dus ook in de eigen gemeente met korting deelnemen aan allerlei activiteiten. Iedereen met een uitkering kan de Ooievaarspas online aanvragen via de Flitsbalie (www.lv.nl/ooievaarspas).

Er werden diverse activiteiten op en rond het water georganiseerd (foto: pr Hubertus Brandaan).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant