De beoogde nieuwe wethouder Bianca Bremer, nu nog deel uitmakend van het college in Voorschoten (foto: pr GBLV).
De beoogde nieuwe wethouder Bianca Bremer, nu nog deel uitmakend van het college in Voorschoten (foto: pr GBLV).

Gemeentebelangen levert toch nieuwe wethouder

Algemeen 576 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) heeft Bianca Bremer uit Voorschoten voorgedragen aan de gemeenteraad om Frank Rozenberg als GBLV-wethouder op te volgen. Daarmee lijkt de politieke crisis in Leidschendam-Voorburg - als daar al sprake van was - te zijn bezworen.

Nadat wethouder Rozenberg in april was teruggetreden, had de GBLV-fractie aangegeven zich uit de coalitie van GBLV, D66, PvdA en GL terug te trekken. Maar de partij laat weten: "De vele reacties van inwoners, verenigingen en ondernemers – ook tijdens de afscheidsreceptie van Frank Rozenberg - om de nieuw ingezette koers niet verloren te laten gaan, heeft in de afgelopen weken geleid tot het zoeken naar een geschikte kandidaat."

Ed Klaarhamer, voorzitter GBLV/Gemeentebelangen: "In de eerste plaats het grote aantal reacties dat we hebben ontvangen van mensen die het jammer zouden vinden als de door GBLV ingezette koers van meedenken in plaats van tegendenken verlaten zou worden. In de tweede plaats de dringende oproep van alle andere fracties en van de burgemeester om deel uit te blijven maken van de coalitie. Dit heeft bestuur en fractie doen overtuigen om toch in de coalitie te blijven en een wethouder te leveren."
Klaarhamer is bijzonder blij met Bianca Bremer als beoogd nieuwe GBLV-wethouder: "Bianca is op dit moment wethouder in de gemeente Voorschoten voor de lokale partij ONS Voorschoten, welke door haar is opgericht. Als ik kijk naar hoe zij in Voorschoten heeft geopereerd, dan past dat prima in het beleid waar GBLV in de afgelopen drie jaar ook aan heeft gewerkt: toegankelijk, doortastend en benaderbaar." 

Financiële tegenvallers
Het CDA blijft zich zorgen maken over de financiële situatie van de gemeente. Onder verantwoordelijkheid van de afgetreden wethouder financiën Rozenberg was het college volgens de partij niet in staat de plannen voor de begroting zoals gewoonlijk in april beschikbaar te stellen aan de gemeenteraad. "Gezien de financiële tegenvallers wordt van dit vernieuwde college de komende periode nog veel gevraagd."

Zorg
De VVD laat weten het goed te vinden dat de gemeente tot aan de verkiezingen weer een volledig college gaat krijgen. Wel bestaat er ook bij deze partij zorg over de zware portefeuille, waaronder Financiën, die de nieuwe wethouder onder zich krijgt. Fractievoorzitter Van Eekelen: "De nieuwe wethouder zal resterende maanden nodig hebben om zich te verdiepen in onze gemeente en in de zware portefeuille die Rozenberg achterlaat. Onze gemeente kent vele uitdagingen. Over een aantal weken staat de Voorjaarsnota op de agenda en ook het werk in het Huygenskwartier vraagt voortgang. De VVD zal de nieuwe wethouder met een positieve inslag, maar kritisch volgen."

De installatie van Bianca Bremer als GBLV-wethouder is voorzien in de raadsvergadering van dinsdag 30 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant