Verkeer kriskraskras door elkaar op de kruising Damlaan, Damstraat, Damplein en Zaagmolenstraat (foto: Ronald Lamping).
Verkeer kriskraskras door elkaar op de kruising Damlaan, Damstraat, Damplein en Zaagmolenstraat (foto: Ronald Lamping).

Bewoners Damplein bezorgd om verkeersproblemen

Algemeen 1.127 keer gelezen

Leidschendam - Nu er geen extra brug over de Vliet komt zijn ingrijpende verkeersmaatregelen nodig om het autoverkeer door het Damcentrum en over de Wijkerbrug in de hand te houden. Vorige week heeft wethouder Kist hiervoor een adviesgroep geïnstalleerd. Daarbij vroeg hij de groep om ter plekke voor zes verkeersprojecten een onderzoeksopdracht voor een adviesbureau te maken.

Na afloop van de bijeenkomst spraken verschillende deelnemers van een teleurstellende toespraak van de wethouder. Op de vraag van de woordvoerster van de Rembrandtlaan welke problemen met de projectenlijst worden opgelost kwam geen antwoord. De dagelijks terugkerende verkeersinfarcten in het Damcentrum en de Wijkerlaan werden in de toespraak niet genoemd. Ook wees de wethouder niet op de bovengrens van vijfduizend auto's per dag over de Vlietbruggen, die in eerder verkeerskundige onderzoek werd gehanteerd en vastligt in bestemmingsplannen.

Aad de Roo, woordvoerder van het Damplein in de adviesgroep, vond het vooral verontrustend dat doorlopende monitoring van het verkeer op de wegen rond de Vlietbruggen op de projectenlijst ontbreekt. "Een dekkend systeem van monitoring is nodig om met stoplichten bestaande verkeersstromen te veranderen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant