Ondertekening van de plannen met projectontwikkelaar Chris Schouten jr. en wethouder Lia de Ridder (r.).
Ondertekening van de plannen met projectontwikkelaar Chris Schouten jr. en wethouder Lia de Ridder (r.).

Leidschendam breidt uit met woonwijk aan Vliet

Algemeen 2.230 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Leidschendam krijgt er een nieuwe woonwijk bij. Het voormalige bedrijventerrein aan de Parnashofweg gaat op de schop en maakt plaats voor een groene woonbuurt met circa 75 exclusieve woningen, tien appartementen en een sloepenhaven.

Gisteren zetten de gemeente Leidschendam-Voorburg, TBI-onderneming ERA Contour en Schouten Projectontwikkeling hun handtekening onder de overeenkomst met afspraken over het realiseren van de nieuwe wijk.

Passend woonmilieu
Wie over een poosje vanuit Voorschoten richting Leidschendam rijdt, maakt kennis met de vriendelijke, groene stadsrand van Vliethaven. Want zo gaat de nieuwe woonwijk heten. Vliethaven draagt bij aan het imago van Leidschendam-Voorburg als groene woongemeente en voegt een hoogwaardig en landelijk woonmilieu toe rond een nieuwe haven. Qua architectuur en opzet sluit de nieuwbouw nauw aan bij de bestaande luxueuze woningen langs de Vliet. Het woningaanbod in Vliethaven is divers. Van rijk gedetailleerde twee- en driekappers aan de haven tot vrijstaande villa's en ruime appartementen plus een luxe penthouse aan de Vliet.

Duurzame wijk
Ook wandelaars en fietsers kunnen van het nieuwe Vliethaven genieten. Via een route met rustpunten en mooie vergezichten kunnen zij langs de Vliet recreëren. De oevers worden daarmee gedeeltelijk openbaar toegankelijk en de auto is te gast in de wijk. De samenwerkende partijen kiezen er daarom ook voor om het parkeren uit het straatbeeld te houden.
Bovendien wil de gemeente met Vliethaven een groene en duurzame wijk realiseren.

Naar verwachting kunnen geïnteresseerden vanaf november 2017 een woning kopen in Vliethaven. De prognose is om vervolgens in november 2018 te starten met de bouw. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.vliethaven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant