Karin Kasten van pedicurepraktijk Het Betere Voetenwerk is specialist in voetverzorging (foto: Inge Koot).
Karin Kasten van pedicurepraktijk Het Betere Voetenwerk is specialist in voetverzorging (foto: Inge Koot).

'Een goede regelmatige verzorging van de voeten kan veel klachten voorkomen'

Ondernemer in Beeld 2.127 keer gelezen

Leidschendam - Met een goede, regelmatige verzorging van de voeten kunnen veel lichamelijke klachten voorkomen worden. Karin Kasten van pedicurepraktijk Het Betere Voetenwerk is specialist in voetverzorging. Sinds september vorig jaar heeft zij haar eigen praktijk aan de Hooikamp 52 in Leidschendam.

"Voetverzorging vind ik één van de dankbaarste behandelingen die je kunt uitvoeren", vertelt Karin. "Zeker als mensen veel pijn aan de voeten ondervinden, vind ik het geweldig om ze hier vanaf te     helpen." Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt en likdoorns, het op de juiste manier knippen en frezen van nagels en het oplossen van nagelproblemen. "Maar ik geef ook advies over zolen en schoenen om zo klachten te voorkomen."

Vele jaren heeft Karin de voetverzorging bij familie en vrienden verzorgd. Zij deed dit naast haar fulltime kantoorwerkzaamheden. "Mijn echtgenoot zei al vaker waarom ga je dit niet professioneel doen, je doet het zo graag. Ik ben mij steeds meer gaan interesseren in voetverzorging en de gevolgen van problemen met de voeten. Toen ik een aantal jaar geleden een film zag over een pedicure op de Filippijnen en wat hij daar allemaal voor elkaar kreeg door zijn behandelingen met slechts een oud scheermes, toen wist ik het zeker, dit ga ik doen."  Zij volgde de opleiding tot pedicure en opende in september vorig jaar haar praktijk.

Problemen met de voeten kunnen vaak ongemerkt de houding veranderen, waardoor er vervolgens rug- en nekklachten kunnen ontstaan. Gezonde voeten vormen de basis van een fit en vrij te bewegen lichaam. Een pedicurebehandeling bij pedicurepraktijk Het Betere Voetenwerk zorgt niet alleen voor mooi verzorgde voeten en nagels, maar verhelpt ook specifieke voetklachten, zoals schimmelinfectie, wratten, likdoorns, kloven, eelt of nagelproblemen. Een pedicurebehandeling is voor iedereen geschikt en een absolute must voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen.

Een behandeling bij pedicurepraktijk Het Betere Voetenwerk begint altijd met een bubbelvoetbad. "Dat is heerlijk, dan begint direct de totale ontspanning." Tijdens het voetbad bespreekt Karin de staat van de nagels en de voeten met de cliënt.  Aansluitend worden de voeten op een professionele wijze behandeld. De nagels worden geknipt en de nagelomgeving verzorgd. Eventueel ingegroeide nagels worden behandeld en eelt, likdoorns of kloven worden verwijderd of behandeld. Dit gebeurt op een vakkundige wijze, pijnloos en hygiënisch.

Hygiëne staat bij Karin hoog in het vaandel. Zij maakt gebruik van een professioneel sterilisatie- apparaat. Alle materialen worden direct na de behandeling grondig gedesinfecteerd en gesteriliseerd. "In de reviews die over mij verschijnen, lees je altijd dat men vindt dat ik zo schoon werk. Ik neem ook ruim de tijd tussen de behandelingen om de hele kamer weer smetteloos schoon te maken." 

Bij de minder mobiele medemens komt Karin aan huis. Hygiëne vindt Karin ook dan belangrijk. Zij neemt alle benodigde materialen, instrumenten en apparatuur mee in een hygiënische pedicurekoffer.

Op de website pedicurepraktijkhetbeterevoetenwerk.nl is meer te lezen over haar behandelingen en de tarieven die zij berekent. Doordeweeks is het ook mogelijk om 's avonds een afspraak te maken en op zaterdag tot 18.00 uur. Dit kan via het contactformulier op de website of telefonisch via 06-25133561.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant