Het organiserende team met v.l.n.r. Melinda Koopman, Jolanda van der Elst, Marijke Pel en Jeanette Olijhoek (foto: pr).
Het organiserende team met v.l.n.r. Melinda Koopman, Jolanda van der Elst, Marijke Pel en Jeanette Olijhoek (foto: pr).

Open Atelierroute door Leidschendam-Voorburg

Algemeen 809 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor zover bekend is er ooit wel eens vaker een Open Atelierroute geweest in Leidschendam-Voorburg, maar voor het eerst in jaren is er nu weer eens eentje georganiseerd op 17 en 18 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Initiatiefnemers voor de Open Atelierroute zijn Jolanda van der Elst en Jeanette Olyhoek, die worden ondersteund door Marijke Pel en Melinda Koopman. "Het is de bedoeling dat ongeveer 40 kunstenaars - amateurs en professionals - op in totaal zo'n 25 adressen in Leidschendam-Voorburg hun huis of atelier openstellen om hun werk te kunnen laten zien", vertelt Jolanda.

Het zijn vooral veel kunstschilders, maar ook beeldend kunstenaars met o.a. meubelen, keramiek, sieraden, papier, enz. "We willen meer aandacht voor de vele kunstenaars in Leidschendam-Voorburg", vervolgt Jolanda. "Mensen krijgen zo de kans om eens in de keuken van de kunstenaar te kijken."

Toen het eerste idee ontstond in april, zijn de vier kunstenaars aan de slag gegaan met de organisatie en dat liep gelijk gesmeerd. "En van Fonds 1818 kregen we subsidie voor drukwerk en promotie", laat Jolanda weten. "Het was allemaal snel geregeld."

Bekende kunstenaars die meedoen zijn o.a. Frans Kokshoorn, Guido Sprenkels en Kiek Haket en ook Artibrak en de Kunstuitleen doen mee.

De Atelierroute is af te halen bij Brugman aan de Herenstraat 125 of het Zwartepad 7 in Voorburg en te downloaden op www.kunstaanhuis-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant