De bewoners van het Mariënpark zijn het zat dat zij een flink eind moeten omlopen vanwege de werkzaamheden (foto: Ap de Heus).
De bewoners van het Mariënpark zijn het zat dat zij een flink eind moeten omlopen vanwege de werkzaamheden (foto: Ap de Heus).

Bewoners Mariënpark zijn omlopen intussen zat

Algemeen 448 keer gelezen

Leidschendam - Bewoners van het Mariënpark in Leidschendam zijn het zat dat zij flink moeten omlopen en -rijden en klagen hier steen en been over.

Vanwege de bouwwerkzaamheden op het naastgelegen terrein staan er overal hekken en dienen de bewoners om te lopen of rijden met scootmobiel of met rollator over een route met veel ongelijke stenen. "Er is geen behoorlijke stoep met verlaging waar je met de scootmobiel af kan rijden", meldt Ap de Heus die de situatie in ogenschouw nam.

"Als de mensen nu met de bus mee willen rijden, moeten zij eerst 100 meter lopen om bij de bushalte te komen. Als het regent heb je pech gehad want er is geen bushokje waar je droog kan staan. En de zijdeur van het gebouw was, toen ik kwam, ook nog eens kapot. De automatische deuren die de bewoners normaal gesproken kunnen openen met een sleutel, gingen niet open."
De Heus meent dat het een ramp is voor de bewoners. "Er moet gauw een oplossing gevonden worden want dit is niet voor tijdelijk. Het duurt ruim een jaar voordat de woningen klaar zijn. Het zal bovendien voor de brandweer en ambulance ook wel lastig zijn om bij de ingang van het Mariënpark te komen. De bewoners spreken er schande van en ze hopen dat de gemeente hier snel wat aan kan doen", aldus De Heus.

UPDATE:

Nadat deze signalen ook binnenkwamen bij de politieke partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) heeft die contact opgenomen met de projectontwikkelaar. Deze zou hebben toegezegd nog deze week maatregelen te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant