Tanja, Renny en René van Effero Uitvaartverzorging (foto: Simone Janssen Fotografie).
Tanja, Renny en René van Effero Uitvaartverzorging (foto: Simone Janssen Fotografie).
ONDERNEMER IN BEELD

Effero verzorgt persoonlijk afscheid

Ondernemer in Beeld 1.199 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een uitvaart moet passend zijn bij de overledene en bij de nabestaanden. Dat is de basisgedachte van Effero Uitvaartverzorging. "Wij doen wat we zeggen en dat is het verzorgen van een persoonlijke uitvaart", vertelt René Dullaart-Heijkoop, uitvaartverzorger bij Effero. Samen met Renny de Graaf-Duijm en Tanja Bonefaas is hij op 29 februari vorig jaar officieel van start gegaan als uitvaartverzorger. Sindsdien hebben zij al menige persoonlijke, bijzondere en liefdevolle uitvaart mogen verzorgen.

Het Latijnse woord Effero betekent 'het huis uit dragen om te begraven'. Aan de start op 29 februari 2016 gaan vele jaren van voorbereiding en intensieve gesprekken en overleggen vooraf. "Ik weet al jaren dat ik uitvaartverzorger wil worden, maar dan is het nog een hele stap om het ook daadwerkelijk te gaan doen." De stap durfde René wel te zetten nadat hij het erover had met Tanja en later met Renny, die met dezelfde gedachte speelden. Doordat zij alle drie een achtergrond hebben in de zorg weten ze als geen ander hoe om te gaan met verdriet en rouwverwerking. "Wanneer een patiënt overlijdt, dan begeleid je de nabestaanden tot het moment van overlijden, maar dan houdt het als zorgverlener op", zegt Tanja. "Maar juist dan hebben nabestaanden behoefte aan die persoonlijke begeleiding." Renny: "Omdat wij alle drie uit de zorg komen denken wij het verschil te maken. Door de persoonlijke aandacht en gesprekken die wij voeren met de familie voelen wij al snel aan waar de familie behoefte aan heeft. Dat is ook wat wij in onze reviews teruglezen." 

De uitvaartverzorgers van Effero hebben geen standaard draaiboek liggen. "Door veel vragen te stellen filteren we uit wat onze rol zou kunnen zijn en wat passend is voor deze uitvaart", zegt René. Daarbij houden Rene, Renny en Tanja de kosten scherp in de gaten. "Wij kunnen heel veel regelen waardoor de uitvaart helemaal niet zo duur hoeft te zijn", weet Renny. "Zo is het mogelijk om de uitvaart in de huiskamer te laten plaatsvinden. Dat scheelt weer de kosten van het huren van een aula en het is ook veel persoonlijker." 

Persoonlijkheid, dat is waar het om draait bij Effero. Die persoonlijke aanpak uit zich ook in de verschillende producten die zij aanbieden en de bijzondere leveranciers waar zij mee samenwerken. Heel bijzonder is de condoleancekaartenhouder. In plaats van een condoleanceregister waarin nooit voldoende ruimte is voor een persoonlijke boodschap, schrijven de aanwezigen een kaartje. "Dit voorkomt ook lange rijen bij het condoleanceboek", aldus Tanja. "De aanwezigen pakken een kaartje en kunnen het in alle rust schrijven." Opbaren van de overledene kan in elk gewenst uitvaartcentrum of op een zelfgekozen locatie. Wanneer de overledene is verzekerd voor de kosten van de uitvaart, is het in alle gevallen mogelijk om de uitvaart door een andere partij dan de verzekeraar uit te laten voeren. Effero adviseert hierin, zodat de nabestaanden een goede afweging kunnen maken.

René, Renny en Tanja vinden het belangrijk dat er een transparante offerte vooraf gaat aan de uitvaart. Zij werken met een vast tarief van 1.500,- euro. Hiervoor verzorgen zij de gehele administratieve afwikkeling rond een overlijden, regelen zij alle producten en diensten die nodig zijn om de uitvaart te realiseren (zoals bijvoorbeeld een kist, vervoer van de overledene, opbaring, reserveren van begraafplaats of crematorium). Zij zijn 24 uur per dag beschikbaar voor vragen, zowel telefonisch als op locatie. De uitvaart wordt door twee uitvaartverzorgers begeleid, waarbij de een het aanspreekpunt is. "Na een eerste gesprek voelen wij direct aan wie van ons het best bij deze familie past. Diegene wordt dan het eerste aanspreekpunt en leidt de uitvaartplechtigheid." Voor Effero Uitvaartverzorging is het belangrijk dat de nabestaanden terugkijken op een bijzondere en liefdevolle uitvaart. 

Meer informatie over Effero Uitvaartverzorging is te vinden op www.effero.nl of bel naar 070 3889433

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant