Afbeelding

Metropoolregio pleit voor meer geld voor mobiliteit

Algemeen 195 keer gelezen

Regio - De 23 samenwerkende gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag doen een oproep aan het nieuwe kabinet om het jaarlijkse mobiliteitsbudget voor de regio's Amsterdam en Rotterdam-Den Haag te verhogen met 250 miljoen euro en weer te laten meegroeien met de reizigersgroei.

Door de rijksbezuinigingen uit het verleden en de oplopende kosten voor beheer, onderhoud en vervanging van het tram- en metronetwerk, blijft er nauwelijks geld over voor investeringen in nieuwe OV-verbindingen, fietspaden en wegen. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Wethouder Floor Kist, tevens bestuurslid van de Vervoersautoriteit MRDH: "De bijdrage van het Rijk is nodig voor extra investeringen in het openbaar vervoer. Daarmee bieden we mensen zonder auto meer kans op werk in de regio. En zorgen we tegelijk voor een goed alternatief voor de auto, waardoor de bereikbaarheid van de Randstad wordt vergroot."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant