Remy Cooper, alias Remy Borsboom (foto: Charles Groeneveld).
Remy Cooper, alias Remy Borsboom (foto: Charles Groeneveld).
WIE IS

Remy Cooper

Algemeen 567 keer gelezen

Voorburg - Remy Cooper is de artiestennaam van Remy Borsboom (19), een Voorburger die sinds zijn 9e jaar met muziek omringd is. Inmiddels studeert hij aan de Rockacademie in Tilburg en is hij met vijf tracks getekend bij het label Armada van Armin van Buuren.

Als jongetje van negen werd Remy gecast om in de musical Tarzan de rol van Kleine Tarzan te spelen in het Circustheater in Den Haag. Phil Collins schreef de muziek voor de musical. Remy vertelt: "Als klein mannetje ontdekte ik op dat grote podium wat zijn muziek bij het publiek teweegbracht. Dat fascineerde me vanaf dag één". Er volgde nog wat musicals van Stage Entertainment, Albert Verlinde producties en Rick Engelkes producties, maar vanaf zijn 13e liet hij de musicalwereld achter zich om zich te concentreren op zijn grote passie, het maken van zijn eigen muziek en het draaien op feesten en festivals.

Met een vriend leende hij als 13-jarige geld bij zijn ouders voor het aanschaffen van professionele dj-apparatuur waarmee ze op veel feesten hebben gedraaid. Twee jaar later won Remy 'The Battle of the DJ's', gejureerd door DJ Suyano. Daarna was hij DJ op het HBO Introfestival in Breda. Duizenden mensen bezochten dit festival met Funkerman, Suyano en Hardwell. Draaien op feesteiland Ibiza - hij was toen pas 17 jaar oud - was de volgende stap. Toen hij thuis kwam, volgden nog veel meer spannende optredens.

Remy: "Dat was een mooie tijd maar ik wilde meer en verdiepte me in het produceren van eigen muziek. Ik volgde hiervoor een opleiding in het midden van het land en heb jarenlang onderzoek gedaan naar het produceren van tracks." Vervolgens deed hij auditie voor de HBO Rockacademie in Tilburg. "Samen met 7 andere producers werd ik geselecteerd en sindsdien woon ik half in Brabant en half in Voorburg. Onder de naam Remy Cooper draai en produceer ik tracks. Ik wil mijn muziek niet in een hokje stoppen maar persoonlijk houd ik van (deep) house en elektronische popmuziek", geeft Remy aan.

Armin van Buuren
Wat begon als twee downloads op internet, groeide naar een blogrelease en meerdere labelreleases. Hij is nog jong maar Remy is al met vijf tracks getekend bij het label Armada van Armin van Buren. Met zijn debuutrelease op Armada Music in 2016 'Keep Running' maakte hij naam in de scene. De track werd onder meer gezien door EDX, Armin van Buuren en Alex Brandt. Spotify Nederland steunde de track voor hun afspeellijsten 'Deep House Delight' & 'Hot New Dance Tracks'. Al snel daarna was 'Fill Your Hope' het volgende succes op de dansvloeren. De track kwam zelfs in de Nederlandse Top 40. Dat gold ook voor de volgende track, 'Afterglow', die meer dan 700.000 werd afgespeeld op Spotify en een enorme hit werd van de playlist 'Wochenende'. Begin 2017 werd Afterglow (Acoustic Version) uitgegeven door The Bearded Man.

Produceerlessen
Omdat hij heel veel zelf heeft moeten uitzoeken hoe een track van niets wordt opgebouwd tot een track van kwaliteit en hij ver moest reizen voor het volgen van een professionele opleiding, geeft hij sinds kort produceerlessen bij Drumschool Voorburg. Remy vindt het geweldig om zijn muziekpassie te kunnen delen: "Muziek maken is het leukste wat er is en dat deel ik graag. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je op weg wordt geholpen om beter en beter te worden in het produceren van tracks. Er zijn DJ's die alleen muziek draaien van andere producers maar hoe cool is het als je ook je eigen tracks kunt maken en draaien?" Zijn lessen zijn vooral praktisch. Alle stappen zoals arrangement, mixen, plug-ins, compositie, compressie, reverb enz. worden behandeld.

Remy zit nog vol plannen voor de toekomst en is ook met andere labels in contact. Zijn ambitie is om "supertoffe tracks" te maken en zijn muziek te blijven uitbrengen. En dit natuurlijk te combineren met het draaien van muziek in clubs of op festivals. Meer informatie over Remy en zijn muziek is te vinden op www.remycoopermusic.co.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant