Al drie jaar geeft de gepassioneerde drummer Koen van Dijk drumles aan met name kinderen, maar ook volwassenen (foto: Oscar Schenk).
Al drie jaar geeft de gepassioneerde drummer Koen van Dijk drumles aan met name kinderen, maar ook volwassenen (foto: Oscar Schenk).

Plezier in muziek staat voorop bij drumles Koen van Dijk

Ondernemer in Beeld 1.254 keer gelezen

Leidschendam - Plezier in muziek staat bij de Leidschendamse drumleraar Koen van Dijk centraal. "Bij de eerste les gaan we eerst geluiden van het drumstel ontdekken en samenvoegen, met een paar simpele trucs drummen we al een ritme binnen de kortste keren! We breiden dit uit en kunnen zelfs al in de eerste les met een stukje muziek meespelen", vertelt Koen enthousiast. Het geleerde wordt tijdens het oefenen direct ritmisch in praktijk gebracht. Al zo'n drie jaar geeft de gepassioneerde drummer Koen van Dijk drumles aan met name kinderen maar ook volwassenen. 

De manier waarop Koen van Dijk vertelt over zijn ideeën op muzikaal vlak en de wijze waarop hij omgaat met kinderen doet niet vermoeden dat hij pas twintig jaar is. Als een ervaren docent weet hij in te schatten hoe kinderen getriggerd raken voor al het moois dat muziek met iemand kan doen. "Het is zo belangrijk voor een kind om zich ook op een creatieve manier te kunnen uiten. Omdat we dan met ons hoofd op een ander soort golflengte komen en op een actieve manier kunnen ontspannen", vertelt Koen terwijl hij de studio laat zien waar de lessen worden gegeven. De drumstudio is ingericht met twee professionele drumsets en audioapparatuur.  Tijdens de drumlessen van Koen staat een ding voorop en dat is plezier. "Ik vraag dan ook altijd welk genre muziek hij of zij leuk vindt. Dan vinden ze het natuurlijk superleuk om dat te gaan drummen." Koen stemt zijn lessen precies af op het niveau en de interesse van het kind. Na elke les krijgen de kinderen oefeningen mee waarmee zij zich thuis kunnen voorbereiden op de volgende les. 

Koen drumt al vanaf dat hij 10 jaar is. De eerste vijf jaar krijgt hij drumles William van Rutte. Koen heeft bij de Leidschendamse coverband KaBoom gedrumd, een periode waarin hij heel veel heeft geleerd. Maar de grote ommekeer kwam tijdens zijn MBO-opleiding aan de Nederlandse Popacademie in Utrecht. "Door niet alleen goede muzieklessen maar ook zeer effectieve lessen didactiek en ondernemerschap ben ik veelzijdiger geworden." Momenteel is hij drummer van de Haags/Rotterdamse alternatieve Indie-rockband King Miles waarmee hij tijdens de Haagsche Popweek in het Paard optreedt. Zij hebben onlangs een singel uitgebracht en binnenkort vindt de release plaats van hun eerste EP. 

Op verschillende manieren is Koen met muziek bezig maar het lesgeven vormt daarin een rode draad. "Ik ben hier sinds een jaar echt professioneel mee aan de slag gegaan." Hij heeft veel folders verspreid en verzorgt workshops bij naschoolse opvang, Trias en andere onderwijsinstellingen om op die wijze kinderen te interesseren voor drumles. 
Koen woont bij zijn ouders aan de Veursestraatweg in Leidschendam. Aan huis heeft hij een eigen drumstudio met wachtruimte voor ouders. In de studio staan twee drumstellen zodat hij samen met de leerling de oefeningen kan doen. Belangstellenden kunnen een gratis proefles volgen. Koen biedt zijn drumlessen aan tegen een erg aantrekkelijk tarief: een half uur les voor 15 euro en een uur voor 25 euro. 

Meer informatie is te vinden op www.koenvandijk.eu en op facebook. Koen is telefonisch bereikbaar via 0615836513 of drumonaut@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant