Joshua Steenvoorden (Forum Sport) werd matchwinner tegen de inmiddels oude koploper Sportlust'46 (archieffoto: AW).
Joshua Steenvoorden (Forum Sport) werd matchwinner tegen de inmiddels oude koploper Sportlust'46 (archieffoto: AW).

Opmars naar de top Forum Sport door winst op koploper

Sport 587 keer gelezen

Forum Sport-Sportlust'46 1-0 (1-0)

Tijdens het warmlopen droegen de spelers inloopshirts met het rugnummer 18 van collega-selectiespeler en 'Mr. Forum Sport' Kees Konings (28), die vorige week dinsdagavond tijdens de training voor de 3e keer in 2,5 jaar tijd zijn knie ernstig blesseerde. De kruisbandblessure betekent het einde van zijn actieve voetbalcarrière. De veel scorende centrumspits Konings debuteerde destijds al vanuit de A-jeugd in het 1e elftal. Trainer Bas Steffens: "Kees trainde al weken individueel en met het 2e om wedstrijdfit te worden, viel al 2x in, en dan nu dit. Een drama. Ik wil Kees op welke wijze dan ook bij de selectie betrokken houden, maar hij moet deze klap eerst emotioneel verwerken en een plek geven. Op termijn gaan we met elkaar in gesprek om te horen naar welke rol zijn voorkeur uitgaat. Er schuilt een goede jeugdtrainer in hem. Kees is dit seizoen met de trainersopleiding UEFA C begonnen."

Joshua Steenvoorden, die tussentijds vakantie vierde in Madrid, luisterde zijn rentree in het basiselftal op met het enige doelpunt, dat hij ook zelf voorbereidde. Forum Sport staat in 1A nu gedeeld 4e (12 uit 6); koploper is Aalsmeer (16 uit 6). Zaterdag WV-HEDW uit is óók geen 'makkie'. Steffens: "Het is een goed voetballende ploeg, die frivool en avontuurlijk kan spelen. Onze analist heeft ze zaterdag en eerder tegen Westlandia zien spelen en was onder de indruk. Dus wederom een lastige uitwedstrijd."

RKAVV-DSVP (vr) 4-4 (3-3)

Na 20 minuten stond het al 2-2. DSVP profiteerde na rust van een slordig RKAVV (3-4). Een op de wind gedragen schot, van net over de middenlijn (!), van der Wijngaard bepaalde de terechte einduitslag. Het spel golfde op en neer en kostte beide ploegen veel energie. Trainer Bert van der Kaa: "Daar werken we ook flink aan om die energie te kunnen blijven geven. Als team spelen we naar onze mogelijkheden, maar de spelersgroep is vrij smal. Ik had meer spelers in burgerkleding dan reservespelers op de bank zitten. Jessie en Linda speelden toch, maar kampen met blessures, waar we heel voorzichtig mee moeten omgaan. Ik zou er wel wat spelers bij willen hebben. Gelukkig keren Mandy Martens en Angela de Koning deze week in de groep terug, begreep ik."

MSC-RKAVV 2-1 (0-0)

De eerste uitnederlaag sinds 13 november 2016, maar daar zag het driekwart wedstrijd niet naar uit. Nadat Ten Kroode een gemakkelijk gegeven strafschop stopte, scoorde MSC 2x in korte tijd. RKAVV zette alles op alles, scoorde, maar Karam Boukhari miste in blessuretijd dé kans op 2-2. Zijn strafschop werd gestopt. Trainer Maurizio Ceccucci: "Ondanks dat we de laatste training op natuurgras hadden gevoetbald wisten we dat verzorgd voetbal op een knollentuinveld, waar MSC natuurlijk bekend mee is, niet mogelijk was. We hebben naar de mogelijkheden gespeeld en genoeg kansen gehad. Ik was tevreden geweest, als die strafschop er wel gewoon in was gegaan."

RKAVV speelt nu 2 cruciale wedstrijden. Ceccucci: "Tegen RKHVV thuis en Purmersteijn uit moeten we revanche op onszelf nemen. Wanneer je wint klim je 3 plaatsen en wanneer je verliest zak je 3 plaatsen. Winnen van naaste concurrenten is dus belangrijk."
 

Wilhelmus-GSC ESDO 1-1 (0-1)

Trainer Hassan Amhayi van de staartclub in 3B, dat zojuist haar 1e competitiepunt had behaald, vroeg Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos na afloop of hij nog aangifte ging doen van het 'gestolen' punt. Hij kon het duel relativeren en zette het in perspectief. "Bij aankomst op het sportpark zondagochtend zag ik mensen op een bijveld bezig met het reanimeren van een speler. Dan is voetbal ineens even totaal onbelangrijk. We hebben enorm veel kansen gehad. De verloren thuisduels tegen DHL en VCS gebeurde precies hetzelfde. We missen scorend vermogen. Jake Smart staat weliswaar op 5 goals, en daar ben ik heel blij mee (!), maar het hadden er wel 12 moeten zijn."

Overigens maakt de 53-jarige expat, die een hartstilstand kreeg, het naar omstandigheden goed. Verenigingsmanager Piet van der Valk: "Zondagmiddag kreeg ik een telefoontje van de wijkagent dat de keeper van ons zondag veteranenteam bij kennis is." De club kreeg een compliment van de autoriteiten voor haar kordate optreden. Van der Valk: "Enkele medespelers zijn direct begonnen met hartmassage, mond-op-mond beademing en AED, de defibrillator, die uit ons clubgebouw kwam. We hebben ook direct alle poorten van het sportpark voor de ambulance opengezet. Zijn vrouw en dochter zijn door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Ik denk erover het bestuur voor te stellen een 2e AED aan te schaffen; 1 in het clubgebouw en 1 bij de kleedkamers. Je weet maar nooit. Gelukkig hebben we een mensenleven kunnen redden."

Altior-Stompwijk'92 3-0 (0-0)

Is het een dip of investeren de spelers te weinig in zichzelf en in de ploeg? Trainer Erik van Manen: "Of wij met volle 100% overtuiging aan de wedstrijd begonnen vraag ik mij af. Met vooral meer inzet hadden we bij rust zomaar op 0-2 kunnen staan." Na rust ging het aanvankelijk voetballend beter. Van Manen: "We wisten zowaar het net te vinden, maar de goal van Dennis van der Linden werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Ik vraag het me nog steeds af, maar een kort gesprek tussen scheidsrechter en clubgrensrechter wees dat uit." In het laatste kwartier werd 3x gescoord. Van Manen: "Na de 1-0 gingen we opportunistischer spelen, waardoor Altior nog 2x uit counters scoorde." A-speler Rick de Haan maakte zijn debuut. Van Manen: "Rick is een talentvolle technisch begaafde middenvelder, waarvan je hoopt dat hij nog 10 jaar bij Stompwijk'92 blijft." In 3A staat Stompwijk'92 nu 10e. Van Manen: "Iedereen staat weer dicht bij elkaar. De 1e winst bij WVC begin oktober is kennelijk geen opmaat geweest voor een vliegende doorstart. We eindigen oktober met 2 nederlagen, maar we moeten door. Zondag wacht Kickers'69, dat zondag wel goede zaken deed."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant