Er komt een Snuffelvrijwilliger met haar hond op bezoek bij groep 1 van openbare Daltonschool de Tandem (foto: pr).
Er komt een Snuffelvrijwilliger met haar hond op bezoek bij groep 1 van openbare Daltonschool de Tandem (foto: pr).

Hond voor de klas op Daltonschool de Tandem

Actueel 648 keer gelezen

Leidschendam - Een veilige omgang tussen hond en kind. Dat is het doel van het Sophia Snuffel College, een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren.

Met dit project kunnen hondenbeten bij kinderen voorkomen worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia Snuffel College bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Op woensdag 15 en 22 november, donderdag 23 november en woensdag 29 november is er een Snuffelvrijwilliger met haar hond op bezoek bij Daltonschool de Tandem in Leidschendam.

In Nederland vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats, vooral bij jonge kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een hondenbeet met 86% afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren. Hoe dat moet, wordt uitgelegd bij het Sophia Snuffel College. Snuffelvrijwilliger Miranda Penning de Vries komt daarvoor samen met haar Australische labradoodle Jeff naar de Tandem. Zij leert de kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen en er op een goede manier op te reageren. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten?

Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Alle kinderen mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgt iedereen een Snuffeldiploma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant