De lichtjes in de kerstboom werden ontstoken door de burgemeester en de ambassadeur (foto: Ot Douwes).
De lichtjes in de kerstboom werden ontstoken door de burgemeester en de ambassadeur (foto: Ot Douwes).

Lichtjes kerstboom Herenstraat aan

Actueel 388 keer gelezen

Voorburg - De ambassadeur van Tsjechië, Jana Reinnisova, kwam vrijdag 8 december weer speciaal naar de Herenstraat in Voorburg om samen met burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg de lichtjes in de kerstboom te ontsteken.

De kerstboom is een jaarlijks geschenk van onze zusterstad Hranice uit Tsjechië. De kinderen van de Lusthofschool zongen mooie kerstliederen terwijl de honderden lichtjes in de kerstboom door de burgemeester en de ambassadeur werden ontstoken. Zij werden begeleid door een Dickensorkest van muziekvereniging Sint Caecilia. Daarna konden de honderden bezoekers in de Voorhof een glas chocolademelk of een glaasje glühwein krijgen. De straat was gezellig aangekleed met verlichting, kerstbomen en een aantal kersthuisjes.

Ter gelegenheid van het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom verzorgde het Huygensfestival in de Oude Kerk na afloop een concert van Gitarist Izhar Elias en violist Sergey Arseniev als het duo Hebb. Zij brachten het programma 'Prikkeloverdracht', dat verwees naar het overbrengen van muzikale prikkels van de viool naar de gitaar en andersom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant