Kinderen spelen op het schoolplein van de oude Maerten van de Veldeschool (foto: Ap de Heus).
Kinderen spelen op het schoolplein van de oude Maerten van de Veldeschool (foto: Ap de Heus).

'Binnen jaar nieuwe Maerten v.d. Veldeschool'

Actueel 923 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Namens de ouders van de Maerten van den Velde school in Stompwijk doet Mandy von Eckardstein een oproep dat het van groot belang is dat de extra investeringen voor de bouw van het Kulturhus worden gedaan, zodat zo spoedig mogelijk gestart kan worden met de bouw. "Na 13 jaar plannen maken heeft de school recht op een gezonde en duurzame leeromgeving", zegt Von Eckardstein tijdens de raadsvergadering op 12 december. 

Door: Inge Koot

In het Kulturhus werken het Dorpshuis Stompwijk, de basisschool Maerten van den Velde, Kinderopvang Zoeterwoude SKZ, Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West en de Bibliotheek aan de Vliet onder één dak samen in Stompwijk. De Maerten van der Velde school zit momenteel in een tijdelijke veel te krappe huisvestingssituatie en de ouders vinden dit acceptabel voor maximaal 1 schooljaar.

Omdat de aantrekkende bouw schaarste en daardoor prijsstijgingen tot gevolg heeft wordt de gemeenteraad gevraagd extra geld beschikbaar te stellen. De gemeente heeft een onafhankelijke taxateur de opdracht gegeven om de stichtingskostenberekening te actualiseren. Dit resulteert in een extra benodigde investering van € 560.133 door de gemeente en € 157.300 door Slim Scholen Bouwen.

"Hoe kan het dat de financiën in een half jaar tijd zo uit de hand kunnen lopen", vraagt Gerrit Nijhof (VVD) aan de wethouder. "Ik ga ervan uit dat de wethouder binnen haar portefeuille de benodigde financiën vindt." Ook de overige raadsleden nemen de financiële overschrijding morrend voor lief en steunen het voorstel.

De toezegging van de wethouder dat een nieuwe Maerten van den Veldeschool in de herfstvakantie 2018 haalbaar is levert een luid applaus op vanaf de publieke tribune.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant