Visualisatie van het nieuwe Kulturhus (beeld: Slimscholenbouwen B.V.).
Visualisatie van het nieuwe Kulturhus (beeld: Slimscholenbouwen B.V.).

Bouw Kulturhus Stompwijk eindelijk van start gegaan

Actueel 499 keer gelezen

Stompwijk - De bouw van het nieuwe Kulturhus in Stompwijk is gestart. Opdrachtgevers zijn de gemeente Leidschendam-Voorburg en Stichting Panta Rhei. Het Kulturhus biedt vanaf medio oktober 2018 onderdak aan de Maerten van den Veldeschool, het Dorpshuis Stompwijk met al haar gebruikers, Kinderopvang Zoeterwoude, de Bibliotheek aan de Vliet en Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West.

Opdrachtgevers en Slimscholenbouwen B.V. hebben met een voor Nederland unieke contractvorm een samenwerking gesloten voor de komende 30 jaar. Slimscholenbouwen is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van het gebouw: Een gebouw als een dienst. Het Kulturhus wordt een toekomstbestendig, hoogwaardig duurzaam gebouw dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van binnenklimaat, licht en akoestiek.

Daarnaast is het Kulturhus door het toepassen van verschillende innovaties en aanbrengen van zonnepanelen op het speciaal daarvoor ontworpen dak een onderhoudsarm, gasloos gebouw, dat bovendien minimaal zijn eigen energie opwekt: energieneutraal dus.

Het Kulturhus wordt gebouwd volgens het Slimbouwen- gedachtengoed van Prof. Dr. Jos Lichtenberg, waardoor licht, flexibel, snel en kostenefficiënt kan worden gebouwd. Het nieuwe Kulturhus zal niet alleen een markant punt in het centrum van Stompwijk zijn, maar ook een 'huiskamer' voor de hele Stompwijkse gemeenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant