Soeniel Garieb van Diya Tailors voor de vitrinekast met wel 5.500 stofstalen met designs van hoogwaardige kwaliteit en 150 verschillende voeringen (foto: Inge Koot).
Soeniel Garieb van Diya Tailors voor de vitrinekast met wel 5.500 stofstalen met designs van hoogwaardige kwaliteit en 150 verschillende voeringen (foto: Inge Koot).

Maatkleding voor dames en heren bij Diya Tailors

Ondernemer in Beeld 2.881 keer gelezen

Voorburg - Diya Tailors maakt maatkleding voor dames en heren in de breedste zin van het woord. Kostuums, jurken, jeansbroeken en zelfs bruidskleding worden op maat gemaakt door Soeniel Garieb en zijn team van mode experts en stylisten, allen met vele jaren ervaring. Voor het eerst sinds de start van zijn bedrijf ruim 10 jaar geleden is Diya Tailors gevestigd in een winkelstraat, in het prachtige pand aan de Herenstraat 6 in Voorburg. "Belangstellenden zijn van harte welkom voor een drankje en voor onder andere  informatie over onze werkwijze  en de mogelijkheden die wij bieden", vertelt de trotse eigenaar Soeniel Garieb. 

Binnen lopend in het monumentale pand aan de Herenstraat 6 waan je je in een chique Engels modehuis. De ruimte bevat verschillende showrooms zoals een aparte showroom voor bruidskleding en een showroom voor zakelijke kleding. Centraal staat een grote vitrinekast met wel 5500 stofstalen met designs van hoogwaardige kwaliteit en 150 verschillende voeringen. Diya werkt voornamelijk met Europese ateliers en topwevers zoals; Scabal, Dormeuil en Holland & Sherry en anderen.  "Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het op maat maken. Soms komen klanten met een plaatje of foto van een pak of jurk dat wij dan na kunnen maken. Maar meestal komen wij al pratende en door de goede vragen te stellen tot een ontwerp."
Soeniel heeft ruim 25 jaar ervaring als stylist en 10 jaar geleden is hij vanuit huis gestart met het bedrijf. Twee weken later huurde hij zijn eerste ruimte. Het bedrijf groeide zo hard dat hij wel vier keer naar een groter pand is verhuisd. "Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd op industrieterreinen gezeten. Nu voor het eerst in een winkelstraat." 

De stylisten van Diya Tailors bezoeken de klant ook aan huis. "Klanten ervaren het als heel prettig om in de privacy van de eigen omgeving de wensen voor een maatpak te bespreken. Tijdens deze afspraak meten wij op en verwerken wij de persoonlijke wensen in het gekozen item. Na ongeveer vijf weken is het kledingstuk klaar en gaan wij weer bij de klant langs om het te passen en eventueel te finetunen." De stylisten reizen door heel Nederland.

Soeniel vertelt trots over de vele Nederlandse- en Hollywoodsterren die hij de afgelopen jaren gekleed heeft. Lee Towers loopt in maatplakken van Soeniel maar ook Edsilia Rombley roept regelmatig de hulp in van Soeniel. Ook Costas Mandylor van de film 'Saw', Richard Burgi van 'Desperate Housewives' en  Ron Moss, voormalig acteur Ridge in 'The Bold and the Beautifull', draagt maatpakken van Soeniel. Tijdens de officiële opening van Diya Tailors is de acteur die de rol van Thorne Forrester vertolkt in dezelfde serie, aanwezig in de winkel. 

Via de website www.diyatailors.nl kunnen belangstellenden een afspraak maken met een van de stylisten. Tijdens de afspraak adviseren zij over een aantal designopties om het pak volledig te kunnen personaliseren. "Zo weet de klant zeker dat het maatwerk exclusief zal zijn!" De winkel is geopend van 09.30 tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. "Maar het is ook mogelijk om de winkel te bezoeken buiten de openingstijden. Hiervoor kan men een afspraak maken." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant