De heer L. (Louis) Cosman uit Voorburg ontving op zondagochtend 14 januari in de Oude Kerk een koninklijke onderscheiding (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).
De heer L. (Louis) Cosman uit Voorburg ontving op zondagochtend 14 januari in de Oude Kerk een koninklijke onderscheiding (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).

Lintje voor Louis Cosman

Actueel 497 keer gelezen

Voorburg - De heer L. (Louis) Cosman uit Voorburg ontving op zondagochtend 14 januari een koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Klaas Tigelaar verraste de heer Cosman na de kerkdienst in de Oude Kerk in Voorburg.

De heer Cosman heeft sinds 1996 vele vrijwilligersgerstaken verricht voor de Protestantse Gemeente Voorburg (PGV). De heer Cosman is onder andere secretaris van het College van Diakenen geweest. Verder is hij een echte verbinder. Hij heeft een voorname rol gespeeld bij de fusie van de Gereformeerde Kerken in Voorburg en de Hervormde Kerk in Voorburg tot de Protestantse Gemeente Voorburg in de beginjaren van deze eeuw. Datzelfde geldt ook voor het fusieproces tussen de wijkgemeenten Oude Kerk en Opstandingskerk vanaf 2011.

Verder begeleidde de heer Cosman het proces van de verkoop van de grond van het voormalige verzorgingshuis Rustoord (eigendom van de diaconie PGV) aan de aankopende partijen.Met vasthoudendheid maar ook met creativiteit en een groot uithoudingsvermogen is hij gedurende vele jaren vanuit de diaconie de vertegenwoordigende onderhandelingspartner geweest in dit proces.

Verder was hij betrokken bij de jaarlijkse vakantieweek voor senioren. Naast zijn taken voor de kerk is hij voorzitter van de stichting Orgelconcerten Oude Kerk Voorburg. De heer Cosman is een van de drijvende en enthousiaste krachten van de stichting. Ieder jaar organiseert hij met veel inzet concerten in de Oude Kerk. Door de inzet van decorandus is het koororgel in 2011 gerenoveerd en is er een vleugel aangeschaft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant