Op zaterdag 10 maart organiseren de Soroptimisten voor de 30e keer een bridgedrive (foto: SenW).
Op zaterdag 10 maart organiseren de Soroptimisten voor de 30e keer een bridgedrive (foto: SenW).

Dertig jaar bridgen voor goede doelen

Actueel 607 keer gelezen

Voorburg - In 1988 organiseerde Soroptimistclub Voorburg/Rijswijk e.o. op initiatief van Carry Steinmetz, een van hun leden, voor het eerst een bridgedrive voor het Goede Doel. Het werd een daverend succes; niet alleen kreeg het binnen de eigen club een vaste plek binnen de fondsenwervende activiteiten, ook vele andere serviceclubs binnen en buiten de gemeente ontdekten dat het spelen van bridge gecombineerd met mooie prijzen geschonken door het lokale MKB, een leuk bedrag kon opleveren voor hun diverse (inter-)nationale doelen.

Op zaterdag 10 maart organiseren de Soroptimisten dus voor de 30ste keer een drive van 10.45 tot ca. 17.00 uur. Voor € 55 per paar kunnen liefhebbers in Bridgehome Leidschenhage aan de Dobbelaan 1 in Leidschendam, naast het spelen van dit leuke spel, de hele dag genieten van allerlei lekkers. De Soroptimisten, die dit clubjaar ook nog eens hun 60-jarig bestaan vieren, staan zelfs buiten de gemeentegrenzen bekend om hun culinaire lunches die in natura gesponsord zijn. Carry, moeder van de Soroptimistdrive en zelf fervent bridger, is inmiddels geen lid meer, maar zal ook dit jaar weer meedoen. Aanmelden voor deze gezellige dag kan op soroptimistbridge@hotmail.com.

SI Voorburg/Rijswijk e.o., onderdeel van Soroptimist International, zet zich als wereldwijde serviceorganisatie met 80.600 vrouwen (sorores) in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Het internationale thema 'Educate to lead' vormt wereldwijd de leidraad voor activiteiten en projecten. Zo zijn de lokale Soroptimisten recent een samenwerkingsverband aangegaan met Stichting Lezen en Schrijven (www.stichtinglezenenschrijven.nl), de gemeente Leidschendam-Voorburg, het MKB en diverse taalaanbieders om laaggeletterden, meest vrouwen, te ondersteunen, gebruikmakend van hun enorme netwerk. Stichting Taal aan Zee kan rekenen op een financiële bijdrage aan hun project om anderstalige geïsoleerde vrouwen onderwijs te bieden die door (chronische) lichamelijke, psychische en sociale problemen of trauma's (nog) niet in staat zijn geweest reguliere educatie te volgen (www.taalaanzee.nl).

In samenwerking met My Book Buddy willen Soroptimisten wereldwijd 34.000 meisjes en vrouwen toegang geven tot boeken door het opzetten van bibliotheken om zo hun kennis te vergroten. My Book Buddy richt zich op kansarme kinderen in ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen (www.sie-mybookbuddy.org/www.mybookbuddy.nl). Gedurende het jubileumjaar staan deze projecten centraal.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een expositie over de lokale Soroptimisten waarbij de vele ondersteunde projecten en de ontplooide activiteiten nog eens voor het voetlicht komen. Over deze tentoonstelling, die een maand lang te zien zal zijn in de bibliotheek in Rijswijk, zal meer informatie volgen. Meer informatie over het Soroptimisten is te vinden op www.soroptimist.nl. Geïnteresseerden kunnen ook mailen naar voorburgrijswijk@soroptimist.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant