"Maar het was wel altijd mijn droom om een eigen winkel te hebben. Dit was natuurlijk een unieke kans" (foto: Inge Koot).

Nieuwe eigenaar voor damesmodewinkel PATOU

Ondernemer in Beeld 2.611 keer gelezen

Voorburg - Op een prachtige locatie naast de Oude Kerk in de Herenstraat is al ruim 16 jaar damesmodewinkel PATOU te vinden. Jolanda van der Elst is sinds 1 januari de trotse eigenaar van deze sfeervolle winkel in het Huygenskwartier. "Na een kleine make-over voelt het heel vertrouwd", vertelt Jolanda trots. "We verkopen nog dezelfde merken en ook de vaste medewerkers Annemarie en Marijke zijn gebleven dus voor onze klanten blijft alles bij het oude."

Nu een jaar geleden vroeg de voormalige eigenares van PATOU, Patricia Kret, aan Jolanda of zij wellicht interesse had de winkel over te nemen. Jolanda was op dat moment vaste klant en zelf ook werkzaam in de mode. "Ik heb er wel een paar nachten wakker van gelegen", vertelt ze lachend. "Maar het was wel altijd mijn droom om een eigen winkel te hebben. Dit was natuurlijk een unieke kans." In de zomer heeft Jolanda de knoop doorgehakt en alles in gang gezet voor de overname. "Ik heb af en toe meegedraaid in de winkel en kennis gemaakt met de leveranciers. Mijn man is ondernemer in hart en nieren dus die steunt mij op allerlei gebieden. En ook Patricia blijft nog een tijdje betrokken bij de winkel." 

De 'nieuwe' PATOU is op 12 januari open gegaan. "Patricia had de winkel helemaal leeg verkocht eind vorig jaar waardoor ik helemaal opnieuw kon beginnen. Geen uitverkoop artikelen meer maar alleen maar nieuwe collectie en voorjaarskleding." Bij PATOU is betaalbare kleding te vinden voor de modebewuste vrouw, dagelijks draagbaar, zowel privé als ook zakelijk. De volgende merken behoren tot het assortiment van PATOU: Soya, Kaffe, Cream, Yaya, No Man's Land, Belluna, Zilch, Nick Jean en & Co. 
Meerdere keren per jaar wordt de collectie aangevuld met nieuwe items. "Bij sommige leveranciers kopen wij wel zes keer per jaar in. Dat betekent dat er altijd wel weer nieuwe kleding in de winkel hangt."

Annemarie en Marijke gaan regelmatig mee als er ingekocht moet worden. "Zij weten precies wat onze klanten willen."  Regelmatig even binnenlopen bij PATOU heeft dus zeker zin. Lekker rondsnuffelen door de kledingrekken of uitgebreid advies krijgen van Annemarie, Marijke of Jolanda. Het kan allemaal. "Wij vinden persoonlijk contact en een goede service erg belangrijk."

Jolanda wil de winkel iets meer naar de huidige tijd brengen. Ze denkt er over na om op termijn te starten met een webshop waar klanten basic artikelen kunnen bestellen. "Ook in de winkel kunnen wij direct bestellen voor de klant als een bepaalde maat bijvoorbeeld niet aanwezig is." Daarnaast wil Jolanda de klanten goed op de hoogte houden als er nieuwe kleding binnenkomt. Dit gaat zij voornamelijk via facebook doen. Maar ook wil zij regelmatig een nieuwsbrief versturen.

Op 9 en 10 maart vindt er een verrassende heropeningsactie plaats. Over wat dit precies in gaat houden doet Jolanda nog erg geheimzinnig maar dat het bijzonder belooft te worden is zeker. Volg PATOU daarom op facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes: https://www.facebook.com/patouvoorburg/. PATOU bevindt zich aan de Herenstraat 79A in Voorburg.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant