Behoren dit soort beelden tot het verleden? (foto: Ap de Heus).
Behoren dit soort beelden tot het verleden? (foto: Ap de Heus).

Gaat het afvalbeleid op de schop nu VVD aan zet is?

Actueel 1.282 keer gelezen

Kort voor de verkiezingen publiceerde de VVD nog een laatste bericht over het 'falenden' afvalbeleid op haar website. Nu de VVD de grootste partij in de gemeente is, zijn zij aan zet. Gaat het de VVD lukken om het afvalregime op de schop te gooien? 

Als enige partij in de gemeenteraad heeft de VVD altijd tegen het huidige afvalbeleid gestemd en heeft meerdere keren gevraagd om het te stoppen. "Het lukt de gemeente al maanden niet om het afvalprobleem onder controle te krijgen. Uitzicht op verbetering is er ook niet. Vorige week bleek dat bijna 70% van de inwoners van onze gemeente net als de VVD wil dat het afval gewoon weer wekelijks wordt opgehaald. Tot overmaat van ramp verdwijnt per 1 juni ook nog eens versneld het afvalbrengstation in Leidschendam." 

Nascheiden
De VVD heeft altijd gepleit voor nascheiden. In grote gemeenten zoals Rotterdam en Leiden wordt nog dit jaar de overstap gemaakt naar nascheiden. Plastic, drankpakken en restafval worden gescheiden in een moderne installatie bij de afvalverwerker. "Dit is goedkoper, eenvoudiger en ook een betere manier van scheiden. Bovendien hoeven mensen geen afvalscheidingsinstallatie in hun keuken of op het balkon in te richten." De lokale VVD wil dat de gemeente zo snel mogelijk onderzoekt wat er nodig is om dit systeem ook in Leidschendam-Voorburg in te voeren. Als coalitiepartij kunnen zij dit zelf oppakken en hun belofte waar maken naar de kiezer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant