Jake Smart (links) scoorde drie keer voor Wilhelmus (archieffoto: AW).
Jake Smart (links) scoorde drie keer voor Wilhelmus (archieffoto: AW).

Forum Sport, RKAVV, Stompwijk'92 & Wilhelmus ongeslagen in paasweekend

Sport 524 keer gelezen

FC Aalsmeer-Forum Sport 0-0

Gezien de optredens van de laatste weken waren de verwachtingen van binnen- en buitenwacht misschien te groot. Trainer Bas Steffens is het daar niet mee eens. "Het is een normale natuurlijke ontwikkeling dat we goed voetballen en goed presteren. Omdat we nu 0-0 spelen vind ik zeker het woord 'te' niet gepast. We strijden vol om de 3e periodetitel. In die periode staan we nu 2 punten achter. Daarnaast is de kans heel groot dat de 3e plek op de ranglijst een vervangende periodetitel, en dus nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, oplevert. Het blijft gewoon heel knap, met de hoofdletter K, dat we daar ook vol voor strijden. Een paar weken geleden moesten we winnen van Sportlust'46 en koploper ARC om vol op de ranglijst bij te komen en te blijven. Dat hebben we overtuigend gedaan. Als je dan nu 0-0 speelt en dus niet verliest is dat heus niet verkeerd." Steffens realiseert zich waar Forum Sport vandaan komt en wat de club nog tegen gaat komen. "Er zijn nog steeds 6 reguliere competitiewedstrijden te gaan en dus nog veel punten te verdienen. In de top speelt iedereen nog tegen elkaar. We blijven wel Forum Sport en zullen niet elke week overal maar even gewoon 3 punten ophalen. De club geniet en profiteert vol van onze hoge positie op de ranglijst, maar weet wel waar het vandaan komt. Zaterdag waren we constant de bovenliggende partij en hadden we veel balbezit. We hebben alleen te weinig echte grote kansen gecreëerd. We hadden heel veel dreiging en in beide helften maar een paar echt goede kansen. Op het middenveld en voorin hebben we helaas te weinig gebracht. De laatste linie stond wel heel goed en gaf amper iets weg. Met het gegeven erbij dat we een lastige uitwedstrijd ook niet verliezen is dat weer heel positief." Steffens kijkt uit naar Westlandia uit. "Net als alle wedstrijden die we nog moeten spelen wordt dat een lastige horde. Wij zijn ons hiervan bewust en dat is goed van de jongens. Maar we weten ook dat wij de kwaliteit bezitten om de drie punten vanuit Naaldwijk mee naar Voorburg te kunnen nemen."

Jurrian Jouvenaar; Matthijs de Jong, Gino Lauwers, Ian Baggerman, Timo Ploumen; Nychel l'Ami, Jordy de Bruin, Marc du Chatenier; Brian de Jong (60. Edoardo Saurwalt), Leo Dijkhuizen (70. Abdelhak Bojaada), Chadion Melfor.

RKAVV-SWZ Boso Sneek 3-1 (1-0)

Aan het lijstje geblesseerden Riemer Bovet, Brandon Richardson, Giorgio Achterberg kon zondag Karam Boukhari worden toegevoegd. Oalid Faik miste voor rust een strafschop, maar dat deerde de ploeg niet. Trainer Maurizio Ceccucci was dan ook een tevreden man. "Ja, het is lekker dat de punten binnen zijn. We zijn nu op veilige afstand van degradatieplekken en kunnen vooruit blijven kijken. Dik verdiend gewonnen trouwens, want we hebben bijna de hele wedstrijd gedomineerd. En goede goals gemaakt! Ik ben erg tevreden over de uitvoering en het resultaat." In de eindfase van de wedstrijd speelde RKAVV op Burak Huyuk, Jordy de Wit en Serano van der Hurk na met zelf opgeleide spelers, waarbij moet worden aangetekend dat Dylan van Oeffel en Jeremy van Lochem pas in de bovenbouw van de jeugdopleiding instroomden. Zij kwamen van Wilhelmus. Ceccucci: "Van Oeffel is een gedreven speler met de juiste instelling. Hij is erg explosief in zijn duels en kan zowel op positie 2, rechtsback, als op positie 7, rechtsbuiten, spelen. Van Lochem is een speler die zeker de potentie heeft om een vaste waarde in RKAVV 1 te worden. Hij heeft een goede voorzet en kan scoren. Als hij zichzelf weet te prikkelen kan RKAVV nog veel plezier aan hem beleven. De andere invaller El Marid is links- en rechtsbenig en heeft een goede basistechniek. Het is een speler, die óók zeker nog stappen kan maken." Een niet onbelangrijk detail is dat RKAVV met nog 6 competitiewedstrijden voor de boeg nu al evenveel punten als vorig seizoen heeft.

Mike ten Kroode; Sjors Verhagen, Burak Huyuk, Jordy de Wit, Dave Hooijmans; Robin Steffens, Rico de Boer (82. Haitam el Marid), Oalid Faik; Remco Overdevest (80. Dylan v. Oeffel), Peter Lomonaco, Serano v.d. Hurk (84. Jeremy v. Lochem). Doelpunten: Lomonaco, Steffens & V.d. Hurk.

Stompwijk'92-ASC 4-3 (3-0)

Nick Ammerlaan schoot zijn ploeg van de penaltystip naar de 10e competitieoverwinning van het seizoen, maar dat Stompwijk'92 het er zo op aan liet komen, van 3-0 naar 4-3, geeft stof tot nadenken. Dat Stompwijk'92 aan de gelukkige kant van de score bleef was dan ook bijna het enige positieve voor trainer Erik van Manen. "Van onze kant was het een zeer matige wedstrijd. ASC speelde misschien wel beter, maar benutte de kansen niet. Wij teerden vooral op de individuele kwaliteiten binnen onze ploeg, waarbij keeper Jason van der Voort wederom een belangrijke factor was. Hij hield zijn goal weer uitstekend schoon de eerste helft. Met rust was ik niet tevreden, maar was het wel 3-0. Na rust ging ASC beter met de kansen om en als snel kwamen ze op gelijke hoogte. Tot de 87e minuut kon het duel nog alle kanten op, maar het geluk was aan onze zijde. De benutte pingel van Nick zorgde voor de 3 belangrijke punten, waardoor we in de race blijven voor wellicht een nacompetitieplek voor promotie naar de 2e klasse. Maar dan moeten we wel beter gaan spelen."

Jason v.d. Voort; Sem v.d. Salm, Bart v.d. Salm, Nick v.d. Bosch, Donny v. Marwijk; Bo v. Viegen (88. Pim v.d. Arend), Dennis v.d. Linden, Daniël Knijf (80. Tim v. Veen); Enrico Geus, Rick Luiten (73. Mitchell Jacobs), Nick Ammerlaan. Doelpunten: Ammerlaan (3) & Geus.

Wilhelmus-REMO 6-0 (1-0)

De spelersgroep van trainer Oscar Laguna Burgos begon de speeldag op 2e Paasdag met een Paasbrunch in de ruime bestuurskamer van het clubgebouw op sportpark Westvliet. De vrijwilligers die dat mogelijk maakten brachten de spelers aanvankelijk niet echt in een goede voetbalstemming. Of er nu te copieus was gegeten werd niet duidelijk maar Laguna Burgos heeft Wilhelmus betere eerste helften zien spelen. "De eerste helft hebben we matig gespeeld, maar de tweede helft ging het prima. De 6-0 geeft dat ook wel goed weer. We gaan nu op naar De Ster, waarvan we eerder dit seizoen in Den Haag met 1-3 wonnen. Willen we mee blijven doen om de tweede plaats, die recht geeft op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse, is opnieuw een overwinning nodig."

Martesano Biliosa; Tom Commers, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Ruben Gymphi (75. Kamiel Grapendaal), Jacky Adam, Youri Bruno; Kevin Besamusca (60. Bud de Bree), Jake Smart, Remy Kant (70. Bill Duah). Doelpunten: M. Wartna, Smart (3), Adam & Bruno.

Forum Sport & RKAVV 2018-2019

De twee hoogst spelen voetbalclubs in Leidschendam-Voorburg RKAVV (hoofdklasse) en Forum Sport (eerste klasse) hebben hun selectiespelersgroep voor komend seizoen al vrijwel rond. De technische staven van beide clubs blijven ook ongewijzigd. Bij Forum Sport komen 13 tweedejaars A-junioren (JO19) over, waardoor een 3e selectie-elftal zal gaan worden samengesteld. Spits Kees Konings stopt definitief met voetballen en treedt officieel toe tot de technische staf, waarvan hij officieus al deel uitmaakte als assistent-trainer bij het 2e elftal. Verdediger Ian Baggerman vertrekt naar tweedeklasser Voorschoten'97 (za.). Bij RKAVV stappen 5 A-jeugdspelers over. Dat zijn Erik Lever, Gijs Hofsteenge, Luuk van der Sman, Menno Scheepstra en Tim Martinius.

 Spits Peter Lomonaco opende de score voor RKAVV (archieffoto: AW).
Foto: Nick Ammerlaan (rechts) scoorde drie keer voor Stompwijk'92 (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant