Invaller doelman Milan v.d. Veer (SEV) heeft net misgetast en ziet de 2-2 (kopbal) in het net verdwijnen (foto: Rik Driessen).
Invaller doelman Milan v.d. Veer (SEV) heeft net misgetast en ziet de 2-2 (kopbal) in het net verdwijnen (foto: Rik Driessen).

Beslissingen vallen op laatste twee competitiespeeldagen

Sport 628 keer gelezen

Forum Sport-Vitesse Delft 2-1 (0-1)

De Voorburgers traden aan zonder Joshua Steenvoorden (geschorst) en Brian de Jong (geblesseerd). Trainer Bas Steffens zag een wedstrijd met twee gezichten. "Een heel matige 1e en een in alles meer 2e helft; meer beleving en bewustwording." Na de wissel van de geblesseerd geraakte Ian Baggerman ging Forum Sport met 4 spitsen en achterin '1 op 1' spelen. Steffens: "Daardoor hadden we veel meer dreiging in ons spel." Na een rode kaart voor het Vitesse Delft van trainer en Voorburger Peter Klomp en keeper Justin van Look (ex-Wilhelmus) een kwartier voor tijd werd de druk nog groter en vielen de twee doelpunten. Forum Sport behield daardoor zicht op de nacompetitie. Steffens: "Wij hebben gedaan wat we moesten doen; winnen. Na XerxesDZB-ARC en FC Breukelen-Forum Sport wordt duidelijk of de strijd om de 3e plaats in 1B beslist is of dat de laatste speeldag nog van belang is om nacompetitie te halen."

Jurrian Jouvenaar; Gijs Hebing (76. Edoardo Saurwalt), Gino Lauwers, Ian Baggerman (49. Leo Dijkhuizen), Timo Ploumen; Nychel l'Ami (81. Djai l'Ami), Jordy de Bruin, Hugo v. Diepenbeek; Chadion Melfor, Mike de Graaf, Marc du Chatenier. Matchwinner: Leo Dijkhuizen (2)!!

SEV-Oegstgeest 2-2 (2-0)

Tot 5 minuten voor tijd lag SEV nog op kampioenskoers (2-0). Drie gedwongen wissels en twee uitvallers bepaalden het verloop van de wedstrijd. Trainer Denis Luhulima. "Randy de Witt speelde zijn 100e duel in SEV 1, maar raakte na zijn assist op 2-0 opnieuw aan zijn hamstring geblesseerd. Tot dat moment zagen we weer 'de oude Randy'; prima individuele acties, positief kritisch en veel dreiging in zijn spel. Tim de Jong miste wedstrijdritme en was moe. Wessel van Huizen was voor rust al duizelig en die heb ik uit voorzorg gewisseld." Op dat moment had invaller Milan van der Veer al dé kans op 3-0 gemist. Tot overmaat van ramp vielen Nick Rapmund (kramp) en keeper Björn Henrichs (knie 'op slot' na uittrap) ook nog uit. Luhulima: "Met Milan op doel, hij deed het met prima reddingen uitstekend, wist Oegstgeest toch nog langszij te komen. Een duidelijk onverdiend gelijkspel, maar dat is voetbal." SEV likt deze week haar wonden. Luhulima: "We maken ons op voor Roodenburg uit. We willen zaterdag en op de laatste speeldag winnen om decorum erop te houden en om in ieder geval als 2e in 4A te eindigen. Dan spelen we de eerste wedstrijd van de nacompetitie tenminste thuis. Een kampioenschap hebben we niet meer in eigen hand."

Björn Henrichs; Nick Rapmund, Jeremy Knegtmans, Björn v. Haarlem, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Wessel v. Huizen (70. Fares Daouadi), Michiel v.d. Zwan; Randy de Witt (62. Robin Schoew), Jasper Koning, Tim de Jong (66. Milan v.d. Veer). Doelpunten: Koning & De Jong.

RKAVV-SC Monster (vr.) 1-1

Francis Koning kopte RKAVV naar een gelijkspel. Trainer Bert van der Kaa moest noodgrepen in zijn basiselftal toepassen. "Claudia van der Hulst was een weekend weg, Linda Kemperman verblijft 2 weken in het oosten van ons land en Annemijn van der Veldt moest werken. Daarnaast was Angela de Koning geblesseerd. Dus mijn smalle spelersgroep was aardig uitgedund. In dat licht hebben we het gewoon goed gedaan."

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Jessie v. Leeuwen, Danitsja Verwoerdt, Vreni v. Herk (60. Melanie Zalm); Merijn Buitenhek, Nina v.d. Hoeven, Romy v.d. Helm (75. Mandy Martens); Francis Koning, Sylvia v. Leeuwen, Michelle Hersmis.

RKAVV 4-2 (1-1)

Komend seizoen is RKAVV voor de 4e keer op rij hoofdklasser. De laatste 3 competitiewedstrijden is de druk van het moeten presteren er dan ook van af. Het duel in het oosterse Silvolde begon later door vertraging van de spelersbus wegens een verkeerscontrole. Jordy de Wit was geschorst en Oalid Faik en Rico de Boer waren geblesseerd. Trainer Maurizio Ceccucci was teleurgesteld over het resultaat, maar is optimistisch over de jonge aanwas in zijn spelersgroep. "Ik wil niet naar het einde van de competitie sjokken, ik wil winnen! En dat gebeurt nu dus al weken niet, dus vandaar overheerst bij mij teleurstelling. Ja, we zijn veilig en er staat niets meer op het spel maar je wilt als sportman toch nog winnen? Dat jongens als Dylan van Oeffel, Justin van Rijswijk, Gino Bergwerff en debutant Tim Tetteroo gespeeld hebben is goed voor de ontwikkeling en doorstroming. Tim heeft het goed gedaan. Hij gaf de assist bij de 4-2. Hopelijk zet hij zijn goede spel komend seizoen door. Vrijdag 18 en 25 mei van 17:00 tot 18:00 uur organiseert RKAVV op eigen veld open trainingen om nieuwe talenten tussen de 10 en 18 jaar te ontdekken. Assistent-hoofdtrainer en hoofd jeugdopleidingen Jan de Jong jr. ziet ze graag komen." Vooraf aanmelden via opendag@rkavv.nl of een appje naar 06-21206233.

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans (76. Justin v. Rijswijk), Burak Huyuk, Sjors Verhagen, Riemer Bovet (74. Tim Tetteroo); Gino Bergwerff (61. Dylan v. Oeffel), Serano v.d. Hurk, Robin Steffens; Remco Overdevest, Peter Lomonaco, Karam Boukhari. Doelpunten: Boukhari (1-1) & Overdevest (4-2).

Bernardus-Stompwijk'92 0-3

Stompwijk'92, met A-jeugdkeeper voor de 2e keer dit seizoen op doel, staat nu met voorsprong op FC Aalsmeer (1 punt) en SJZ (2 punten) bovenaan in de 3e periode. Ook op de reguliere ranglijst van 3A staat Stompwijk'92 nog op een vervangende periodetitelplaats; 3e. Desondanks kijkt trainer Erik van Manen terug op een 'matige pot' voetbal. "Met de complimenten voor Bernardus. Ze wisten het ons knap lastig te maken. Wij speelden zeker niet als een top 4 ploeg. Na de snelle 0-1 scoorden we pas halverwege de 2e helft 0-2 en niet veel later 0-3. Kortom vergeten, verbeteren, en alles op alles zetten in de laatste 2 speelrondes. Wie weet wat er nog kan." Met 15 overwinningen in 16 duels werd vrouwen zondag 4e vierdeklasser Stompwijk'92 2 speeldagen voor het einde van de competitie ongeslagen zondag kampioen. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Jesper v. Leeuwen; Pim v.d. Arend (70. Sem v.d. Salm), Bart v.d. Salm, Nick v.d. Bosch, Donny v. Marwijk; Dennis v.d. Linden, John Onderwater (79. Tim v. Veen), Daniël Knijf; Enrico Geus, Rick Luiten (60. Bo v. Viegen), Nick Ammerlaan. Doelpunten: Ammerlaan, Knijf & Geus.

Full Speed-Wilhelmus 0-0

Trainer Oscar Laguna Burgos gebruikte het duel om spelers die tegen het eerste elftal aan zitten te testen. "We speelden een hele matige eerste helft, maar waren de tweede helft heer en meester. We vergaten alleen te scoren. Ik miste de scherpte bij de afwerking. En de grensrechter van Full Speed wilde ook niet echt meewerken. Het leek erop dat hij om de minuut met zijn vlag in de lucht een vliegtuig probeerde binnen te loodsen. Nu de laatste 2 duels met in principe mijn vaste basiselftal de 2e plaats binnenhalen en dan mijn spelersgroep klaarstomen voor de nacompetitie."

Martesano Biliosa; Tom Commers (60. Tomas Ruijgrok), Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Ruben Gymphi, Bud de Bree (60. Youri Bruno); Jacky Adam; Bill Duah (72. Lars Goïnga), Jake Smart, Kevin Besamusca.

Voetbalprogramma Pinksterweekend

Zaterdag 19 mei
Roodenburg-SEV, 14:30 uur, Pieter Bothstraat, Leiden.
Quick Boys-RKAVV (vrouwen), 14:15 uur, Laan v. Nieuw Zuid, Katwijk.
FC Breukelen-Forum Sport, 14:30 uur, Broekdijk Oost.

Zondag 20 mei
RKAVV-MSC Amslod, 14:00 uur .
Wilhelmus-SEP, 14:00 uur.
RKDES-Stompwijk'92, 14:00 uur, Wim Kan Dreef, Kudelstaart.

Daniël Knijf (Stompwijk'92) scoorde zijn 1e goal  & Randy de Witt met bloemen voor 100 wedstrijden SEV 1 (foto: AW & Rik Driessen).
Justin v. Look (vorig seizoen nog Wilhelmus) redt voordat Chadion Melfor (Forum Sport) bij de bal kan komen (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant